2022 Australian GP Leclerc Ferrari hard Pirelli C2 tyres dusk side shot Photo Ferrari Edited by MAXF1net

Ferrarijev predsjednik John Elkann poziva na oprez bez obzira na fantastičan start sezone za njegovu momčad budući da je sezona tek počela i da Ferrari ima vrlo jake protivnike u borbi za naslov prvaka.

Nakon dvije godine bez pobjede Ferrari se ove godine vratio u borbu za vrh s dvije pobjede na prve tri utrke, a Leclerc se u ranoj fazi istaknuo kao njihov vodeći vozač s dva prva i jednim drugim mjestom uz tri najbrža kruga.

Posljednji naslov prvaka u vozačkoj konkurenciji Ferrari je osvojio 2007. s Raikkonenom dok su posljednji konstruktorski osvojili 2008., a period čekanja naslova opasno se približava onom prije ere Schumachera kada su na vozački naslov čekali 21 godinu (1979. – 2000.), a na konstruktorski 16 (1983.- 1999.).

Bez obzira na odličan početak sezone Ferrarijev predsjednik Elkann i šef F1 momčadi Mattia Binotto pozivaju na oprez budući da je još uvijek jako rana faza prvenstva.

“Rekli smo prije dvije godine da moramo naporno raditi da se vratimo u konkurentnom izdanju i ovogodišnje prvenstvo za nas je počelo zaista sjajno,” rekao je Elkann na godišnjem sastanku dioničara Ferrarija.

“Kao i svi tifosi diljem svijeta, oduševljen sam što se natječemo na najvišoj razini.”

“Znamo da je sezona tek počela i u Formuli 1 uvijek ste okruženi žestokom konkurencijom. Moramo nastaviti neumorno raditi kao momčad kako bismo optimizirali svaki aspekt naših performansi.”

“To je duh i pristup kojega se veselim vidjeti u Imoli [iduća utrka] i u ostatku sezone.”

Binotto je nakon Leclercove dominantne pobjede u Australiji izrazio zadovoljstvo s početkom sezone i kaže da se naporan rad isplatio.

“Uvijek je sjajno pobijediti jer to diže moral cijeloj momčadi koja to i zaslužuje jer su razvili pravi mentalitet u teškim trenucima,” rekao je Binotto.

“Uvijek smo govorili da u Formuli 1 morate sve učiniti savršeno kako biste bili u vrhu i mislim da je ova utrka to i dokazala.”

“Start sezone bio je pozitivan i naporan rad posljednjih mjeseci se isplaćuje. Nastavit ćemo biti usredotočeni na sebe i ići utrku po utrku.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Ferrari vjeruje u povratak u formu nakon katastrofe u Montralu

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Frederic Vasseur vjeruje da će se momčad vratiti u svoje uobiča…