Ferrari SF70H AUstrian GP F1 2017 Photo AMuS MAXF1net

Ferrari je u Austriji donio novo prednje krilo s kojim su se djelomično vratili filozofiji s početka sezone, a povratak na staze s većim downforce zahtjevima motivirala ih je i za korištenje novoga T-krila.

Novo prednje krilo ima novi profil najdonjeg elementa označenog žuto (1) koji se sada savija prema dolje već od početka središnje, 50 cm široke sekcije.

Vanjski rubovi krila također se ranije izdižu prema gore kako bi formirali agresivniji tunel (crne boje, obrubljen ružičasto) koji stvara snažne vrtloge i šalje ih oko rotirajućih prednjih kotača.

Ferrari se vratio i na jednostruki najdonji element prednjega krila (1) nakon što su u Bahrainu predstavili prorezani donji element kojega su koristili sve do utrke u Austriji.

Također, na donjoj slici vidljiva su i mala horizontalna zakrivljena krilca crne boje (3) koja pomažu usmjeriti zračnu struju preko prednjih kotača.

Ferrari SF70H AUstrian GP F1 2017 front wing Photo AMuS MAXF1net
Prednje krilo predstavljeno u Austriji (jedan horizontalni element ispod V-Power oznake)
Prednje krilo predstavljeno u Bahrainu (dva horizontalna elementa ispod V-Power oznake)

Staza Red Bull Ring ima srednje do visoke downforce zahtjeve pa se Ferrari nakon Azerbajdžana i Kanade odlučio vratiti dvostrukom T-krilu koje su koristili u Barceloni i Monaku, a novost je i veća površina središnjega dijela krila koji je sada zakrivljen.

T-krilo koriste sve momčadi u F1 2017. jer donosi 1-2 % ukupnoga downforcea i to otprilike iznad stražnjih kotača, što je posebno učinkovito.

Ferrari SF70H T-wing comparison Austria Spain Photo AMuS MAXF1net

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari predstavio SF-24 za F1 sezonu 2024.

Ferrari je otkrio svoj novi F1 bolid za 2024. SF-24 s kojim će pokušati biti konkurentniji…