Ferrari SF70H floor slots Hungarian gP F1 2017 Photo Ferrari

Momčadi su za Hungaroring donijele brojne aerodinamičke preinake kako bi izvukli maksimalan downforce iz svojih bolida, a Ferrari je doradio već korištene koncepte na svom SF70H.

Ferrari je doradio prednji dio podnice gdje se nalaze glavni usmjerivači zraka iza prednjih kotača, podnicu ispred stražnjih kotača, stražnje krilo i malo krilo iznad ispušne cijevi.

Na gornjoj slici su novi prorezi na podnici ispred stražnjih kotača kojih je u Mađarskoj bilo sedam, a na prethodnoj utrci u Engleskoj bilo ih je pet. Time Ferrari utječe na način kako prorezi pomažu zapečatiti zračnu struju ispod bolida od vanjskih turbulencija, a broj i oblik proreza ovise o aerodinamičkoj konfiguraciji bolida i konfiguraciji staze.

Prorezi na podnici Ferrarija SF70H iza prednjih kotača na VN Mađarske

Ferrari je doradio i svoje usmjerivače zraka iza prednjih kotača, točnije podnicu na kojoj se nalaze i koja je sada dobila tri proreza s prednje strane (lijevi dio gornje slike) i dva proreza sa stražnje strane (desni dio gornje slike).

Prorezi na ovom dijelu sasvim su uobičajeni, posebno ove sezone gdje momčadi žele stvoriti snažne vrtloge na početku podnice i kontrolirati složenu zračnu struju na ovom osjetljivom području.

Nova je i konfiguracija 20 cm širokih krila iznad i iza središnje ispušne cijevi gdje je Ferrari ove godine vrlo angažiran kako bi iskoristili ograničen učinak korištenja vrućih i brzih ispušnih plinova u aerodinamičke svrhe.

Ferrari new monkey seat Hungary F1 2017 Photo Ferrari MAXF1net
Dorađena 20 cm široka krila iznad i iza središnje ispušne cijevi na Ferrariju SF70H u Mađarskoj

Novo je i stražnje krilo koje za visoke downforce zahtjeve s V-prorezom u sredini gornjega profila (Santander), a na donjoj slici možete vidjeti i novo 20 cm široko krilo iz drugoga kuta.

Ferrari new rear wing monkey seat Hungary F1 2017 Photo Ferrari MAXF1net

Load More Related Articles
Load More In Tehnika - vijesti
Subscribe
Obavijesti me o
1 Comment
najnovijeg
najstarijeg s najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
FerrariHR
FerrariHR
6 godine prije

Odličan članak.

Check Also

Silverstone 1999. – Schumacher slomio nogu, Coulthard pobjednik

Michael Schumacher je na današnji dan 1999. slomio nogu na Silverstoneu nakon što su mu na…