Ferrarijeve aerodinamičke promjene za spori Hungaroring

Ferrari SF70H floor slots Hungarian gP F1 2017 Photo Ferrari

Momčadi su za Hungaroring donijele brojne aerodinamičke preinake kako bi izvukli maksimalan downforce iz svojih bolida, a Ferrari je doradio već korištene koncepte na svom SF70H.

Ferrari je doradio prednji dio podnice gdje se nalaze glavni usmjerivači zraka iza prednjih kotača, podnicu ispred stražnjih kotača, stražnje krilo i malo krilo iznad ispušne cijevi.

Na gornjoj slici su novi prorezi na podnici ispred stražnjih kotača kojih je u Mađarskoj bilo sedam, a na prethodnoj utrci u Engleskoj bilo ih je pet. Time Ferrari utječe na način kako prorezi pomažu zapečatiti zračnu struju ispod bolida od vanjskih turbulencija, a broj i oblik proreza ovise o aerodinamičkoj konfiguraciji bolida i konfiguraciji staze.

Prorezi na podnici Ferrarija SF70H iza prednjih kotača na VN Mađarske

Ferrari je doradio i svoje usmjerivače zraka iza prednjih kotača, točnije podnicu na kojoj se nalaze i koja je sada dobila tri proreza s prednje strane (lijevi dio gornje slike) i dva proreza sa stražnje strane (desni dio gornje slike).

Prorezi na ovom dijelu sasvim su uobičajeni, posebno ove sezone gdje momčadi žele stvoriti snažne vrtloge na početku podnice i kontrolirati složenu zračnu struju na ovom osjetljivom području.

Nova je i konfiguracija 20 cm širokih krila iznad i iza središnje ispušne cijevi gdje je Ferrari ove godine vrlo angažiran kako bi iskoristili ograničen učinak korištenja vrućih i brzih ispušnih plinova u aerodinamičke svrhe.

Ferrari new monkey seat Hungary F1 2017 Photo Ferrari MAXF1net
Dorađena 20 cm široka krila iznad i iza središnje ispušne cijevi na Ferrariju SF70H u Mađarskoj

Novo je i stražnje krilo koje za visoke downforce zahtjeve s V-prorezom u sredini gornjega profila (Santander), a na donjoj slici možete vidjeti i novo 20 cm široko krilo iz drugoga kuta.

Ferrari new rear wing monkey seat Hungary F1 2017 Photo Ferrari MAXF1net

Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

1 Komentar na "Ferrarijeve aerodinamičke promjene za spori Hungaroring"

Sortiraj od:   najnovijeg | najstarijeg | s najviše glasova
FerrariHR
Pretplatnik

Odličan članak.

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova poboljšanja o kojima ovisi borba za naslov prvaka

Mercedes je na desetu utrku prvenstva na Silverstoneu donio dugo najavljivani paket aerodi…