Tehnički direktor Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto potvrdio je da Ferrarijevi problemi sa zagrijavanjem guma na VN Azerbajdžana nemaju veze s novim aerodinamičkim paketom koji je radio kako je i očekivano.

Ferrari je za Baku pripremio paket aerodinamičkih poboljšanja koja su Vettel i Leclerc testirali u petak, a nakon analize je utvrđeno da poboljšanja rade kako je i očekivano te su ih zadržali za kvalifikacije i utrku.

Ali Ferrari je imao problema nakon što je zbog dva duža prekida temperatura staze u kvalifikacijama pala za više od 10 stupnjeva Celzijevih dok su Mercedesovi vozači zadržali brzinu i zauzeli prvi startni red.

Vettel se žalio na gume i u utrci koje nikako nije mogao zagrijati, a kad ih je zagrijao nisu pružale očekivane performanse jer ih je oštetio dok ih je pokušao zagrijati.

Binotto je potvrdio da problemi sa zagrijavanjem i kontrolom temperature guma nemaju nikakve veze s poboljšanjima koja su donijeli u Baku.

“Mislim da to nema nikakve veze s poboljšanjima ili općim performansama bolida,” rekao je Binotto za Autosport.

“Upravljanje gumama nije jednostavno, a ova staza je jako teška za gume zbog vrlo malo energije koja prolazi kroz njih.”

“Dovođenje temperature u gume je teško, a optimalno radno područje vrlo je usko.”

“Općenito govoreći, upravljanje gumama nije jednostavno, ali nije povezano s našim poboljšanjima. Poboljšanja su radila kako je i očekivano.”

“Ovo je tek prvi paket poboljšanja, nekoliko ih očekujemo i na idućim utrkama, nećemo stati na ovome i nadamo se da ćemo idući puta odraditi bolji posao.”

Ferrari SF90 floor diffuser rear shot Baku F1 2019 thursday Photo AMuS Ferrari SF90 front wing Baku F1 2019 thursday Photo AMuS Ferrari SF90 floor diffuser Baku F1 2019 thursday Photo AMuS Ferrari SF90 bargeboards Baku F1 2019 thursday Photo AMuS

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Perez dobio zeleno svjetlo za nastup na VN Španjolske

Sergio Perez nastupit će na idućoj utrci u Španjolskoj nakon što je dvaput bio negativan n…