2023-Saudi-Arabian-GP-Leclerc-Ferrari-Friday-hard-C2-Pirelli-tyres-Photo-Ferrari-Edited-by-MAXF1net

Charles Leclerc i Carlos Sainz zadovoljni su ponašanjem svoga bolida SF-23 na prvom danu drugoga vikenda sezone u Saudijskoj Arabiji iako su drugi trening završili tek na 9. i 10. mjestu.

Ferrari je nakon razočaravajuće prve utrke sezone u Bahrainu i Leclercovoga odustajanja ugradio nove motore obojici vozača, a Leclerc je dobio i treću kontrolnu elektroniku zbog čega će dobiti 10 mjesta kazne.

Neposredno prije zalaska sunca, vozači su izašli na stazu s novim pogonskim jedinicama ugrađenim u oba SF-23, kao mjeru predostrožnosti nakon Leclercovog odustajanja u Bahrainu.

Počeli su s tvrdim gumama za prve krugove prije nego što su se prebacili na meke. Sainz je na njima postavio vrijeme od 1:30.924, (7. najbrže), dok je Leclerc odvozio 1:31.118 (11. mjesto), koristeći različite gume (meke za Leclerca i tvrde za Sainza.)

U večernjoj sesiji, Charles i Carlos su startali na srednjoj mješavini guma prije nego što su se prebacili na meke s kojima su se spustili na 1:30.341 i 1:30.592, što je bilo dovoljno tek za 9. i 10. mjesto.

“Danas smo testirali neke nove dijelove i sve radi prema očekivanjima,” rekao je Leclerc.

“Teško je steći dojam o našoj konkurentnosti jer je zasad svatko na drugom programu. Osjećaj u autu je prilično dobar.”

“Pokušat ćemo maksimizirati naše kvalifikacije sutra, ali s obzirom na to da ćemo u nedjelju imati kaznu od 10 mjesta, naš glavni fokus bit će na nadoknadi tih pozicija tijekom utrke.”

“Bio je to intenzivan dan ovdje u Jeddahu,” dodao je Sainz.

“Ovo je vrlo neobičan krug s vrlo osebujnim karakteristikama koji zahtijeva poseban rad kako bi se postigla dobra ravnoteža.”

“Ima još nekih performansi za pronaći, ali općenito se automobil osjeća u pravom prozoru. Tempo utrke je bio pristojan i sutra ćemo se fokusirati na maksimiziranje rezultata tijekom kvalifikacija.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz 

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton i Russell – ‘Mercedesovi problemi ne mogu se riješiti preko noći’

Mercedesov vozač Lewis Hamilton kaže da se njihovi problemi s bolidom ne mogu riješiti pre…