Ferrari SF70H Canadian GP F1 2017 rear end new rear wing spoon Foto AMuS MAXF1net

Ferrari je za brzu stazu Gilles Villeneuve donio dvije različite konfiguracije stražnjega krila od kojih je jedno potpuno novo i upotpunjeno novim držačima i bočnim pločama.

Kanada je utrka s niskim downforce zahtjevima pa momčadi često donose posebna prednja i stražnja krila kako bi prilagodili razine downforcea.

Ferrari se za Kanadu odlučio za zakrivljeno stražnje krilo (žuta linija), točnije sa zakrivljenim vodećim rubom donjega elementa dok gornji element ima dva V-procjepa (označena žutim strelicama) za smanjenje turbulencija na rubu krila, za razliku od prethodnoga stražnjeg krila koje ima jedan, središnji procjep.

Novi su i nosači stražnjega krila istaknuti svijetlo plavom bojom – Ferrari je i dalje jedina momčad koja koristi dvostruke nosače stražnjega krila, a za krilo za niske downforce zahtjeve oni su nakošeni i za stražnje krilo hvataju se s donje strane, za razliku od prethodnika koji su pričvršćeni s gornje strane.

Drukčiji su i gornji dijelovi bočnih ploča koji sada imaju tri veća i dva manja horizontalna proreza za razliku od prethodnoga krila koje ima četiri horizontalna proreza podjednake veličine.

Ferrari SF70H Canadian GP F1 2017 rear end high downforce rear wing Foto AMuS

Novost je i jednostavnije T-krilo koje proizvodi manje downforcea i otpora zraka i koje podsjeća na T-krilo koje su koristili na početku sezone, ali je sada crne boje umjesto bijele.

Što se tiče krilaca iza ispušne cijevi, Ferrari tu nije eksperimentirao nego i dalje koristi dva, 20 cm široka krilca. Jedno je pričvršćeno za nosače stražnjega krila i dvostrukoga je profila, a drugo se nalazi iza i trostrukoga je profila.

Drugo krilo trostrukoga profila Ferrari je uveo još na VN Rusije, a nosači stražnjega krila u svome su donjem dijelu i dalje obučeni u zlatnu foliju kako bi bili zaštićeni od visokih temperatura.

Load More Related Articles
Load More In Tehnika - vijesti
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Ferrari vjeruje u povratak u formu nakon katastrofe u Montralu

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Frederic Vasseur vjeruje da će se momčad vratiti u svoje uobiča…