2022-Miami-GP-Leclerc-leads-Verstappen-Sainz-at-the-start-Photo-Red-Bull-Edited-by-MAXF1net

Ferrarijev Mattia Binotto kaže da ih je Red Bull iznenadio sa svojim performasama na posljednjoj utrci u Miamiju jer su bili brži od njih u sporim zavojima u kojima je Ferrari dosad bio klasa za sebe.

Ferrari je sa svojim F1-75 koristio veće razine downforcea, a time imao i veći otpor zraka i manju brzinu na pravcuma, što im je donijelo veću brzinu u sporim i srednje brzim zavojima, bolju trakciju i bolje kočenje.

Ali Red Bull je bio uporan u donošenju poboljšanja i smanjivanju težine svoga RB18 te su u Miamiju i dalje bili najbrži na pravcima i posebno brzi u najsporijim zavojima.

“Mi koristimo nešto više downforcea što se tiče konfiguracije krila, nedostaje nam nešto brzine na pravcima, ali uobičajeno je da dobivamo više u zavojima,” rekao je Binotto.

“Mislim da je u Miamiju bio slučaj da smo bili brži u zavojima 5-6-7, ali ne toliko brzi u jako sporim zavojima nakon zavoja 11-12-13 [zavoji 14-15-16].”

“Mislim da je Red Bull bio jako dobar u tom aspektu. Jako su dobri na medium gumama, bili su barem brzi kao i mi u jako sporim zavojima.”

Mapa staze u Miamiju (Photo: Miami GP)

“A zašto je to tako – to je nešto što moramo analizirati i razumjeti.”

“Vjerujem da je razlog činjenica što su donijeli poboljšanja na posljednjim utrkama koja su njihov bolid jednostavno učinila bržim.”

Red Bullov Christian Horner smatra da su performanse njihovoga i Ferrarijevog bolida vrlo slične i da će odnos snaga oscilirati od utrke do utrke.

“Mijenja se od utrke do utrke, mislim da su jako blizu,” rekao je Horner.

“Mislim da je riječ o slaganju dijelova slagalice što bolje možete. Oni su imali više downforcea, mi manje i to je za nas dobro funkcioniralo.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bullu prijeti isključenje iz prvenstva zbog navodnoga kršenja ograničenja budžeta

Red Bullu prijeti velika kazna i isključenje iz prvenstva zbog mogućega kršenja ograničenj…