McLaren je dogovorio s FIA-om da će njihov prelazak na Mercedesove motore iduće sezone biti praćen kako ne bi ostvarili nikakav dobitak u performansama oko instalacije pogonske jedinice budući da će momčadi iduće godine koristiti iste šasije.

Iako je tehnički pravilnik za 2021. odgođen zbog koronavirusa, McLaren će ostvariti planirani prelazak na Mercedesove pogonske jedinice, ali će morati izvršiti nužne preinake na šasiji kako bi u trenutnu šasiju MCL35 mogli smjestiti Mercedesov motor.

“Sigurno da postoje restrikcije oko toga koliko dobro možemo integrirati [Mercedesovu] pogonsku jedinicu u trenutni bolid [dizajniran za Renaultovu pogonsku jedinicu],” rekao je šef McLarenove F1 momčadi Andreas Seidl.

“Dogovorili smo s FIA-om da će vrlo pozorno motriti da odradimo samo promjene koje su apsolutno nužne kako bismo instalirali Mercedesovu pogonsku jedinicu.”

“Zato će pozorno motriti da ne diramo nikakva druga područja u okruženju pogonske jedinice koa bi nam, recimo to tako, donijela dodatne dobitke u performansama.”

“U potpunosti to razumijemo i slažemo se s tim jer i mi moramo gledati širu sliku jer prihvaćamo ovo zamrzavanje koje se događa u ovom trenutku [zbog smanjenja troškova].”

McLaren-MP4-13-Mercedes-Benz-FO110G-V10
Mercedes-Benz FO110G-V10 u McLarenu MP4-13 bio je najsnažniji motor u F1 1998. i pomogao je Hakkinenu da dođe do naslova prvaka

“Zato što to, kao što sam već prije rekao, osigurava maksimalno smanjenje troškova za sve sudionike ove godine.”

Ross Brawn najavio je da bi se ova sezona mogla protegnuti i na početak 2021. ukoliko se ove godine ne odvozi dovoljno utrka, a Seidl kaže da nemaju problem s takvim scenarijem jer vjeruju u Renaultovu fleksibilnost.

“Ako se to stvarno dogodi, da se utrkujemo u siječnju, ne mislim da ćemo imati ikakvih problema s našim odnosom s Renaultom. Mislim da je važno naglasiti da imamo sjajan odnos s njima, otvoren i transparentan. Zato ne vidim problem.”

McLaren je Mercedesove motore koristio od 1995. do kraja 2014. nakon čega su uslijedile tri godine s Hondom i tri s Renaultom, uključujući i trenutnu sezonu.

Hakkinen McLaren team Suzuka F1 1999 garage celebration Photo F1fanatic
Hakkinen slavi drugi uzastopni naslov prvaka nakon još jedne pobjede na Suzuki (31.10.1999.) Photo: F1Fanatic
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel i Stroll isprobali novi Aston Martin AMR21

Sebastian Vettel i Lance Stroll odvozili su prve krugove u novom Aston Martinovom F1 bolid…