FIA će odsad kažnjavati opasnu obrambenu vožnju

FIA će stati na kraj opasnoj obrambenoj vožnji i kažnjavati potencijalno opasne obrambene poteze nakon rasprave s vozačima na VN SAD-a u Austinu.

Red Bullov vozač Max Verstappen svojim je obranama pozicije potaknuo rasprave što je u takvim situacijama dozvoljeno, a što nije, a njegova vožnja često se opisivala kao opasnom.

Ipak, Verstappen se izvukao tek s usmenom opomenom FIA-inog trkaćeg direktora Charlieja Whitinga. Ali na VN SAD-a došla je na red rasprava o takvom načinu vožnje koji je na kraju proglašen opasnim i ubuduće će se kažnjavati.

“Članak 27.5 sportskog pravilnika kaže da se bolid ne smije voziti na način koji bi mogao biti potencijalno opasan za druge vozače,” stoji u priopćenju koje su dobile sve momčadi.

“Dalje, članak 27.8 zabranjuje bilo kakve manevre koji bi mogli ugroziti druge vozače poput abnormalne promjene smjera.”

“Bilo kakva promjena smjera na kočenju koja vozača prisili na izbjegavanje bolida ispred sebe smatrat će se abnormalnom i potencijalno opasnom za druge vozače.”

“Takvi slučajevi bit će prijavljeni sucima.”

Promjene i u pravilima za plave zastave

FIA je nakon velike rasprave razjasnila i nova pravila o plavim zastavama koje se vozačima pokazuju kad im dolazi vozač koji će ih prestići za cijeli krug.

Sustav će odsad momčadima davati upozorenje kad se njihovom vozaču brži vozač približi na 3.0 sekunde, što bi momčadima trebalo biti dovoljno da upozore svoga vozača.

Kad brži bolid bude na 1.0 sekundu od bolida kojeg će prestići za krug, vozač ispred dobiva upozorenje u obliku plavih zastava koje će mu se prikazivati na ekranu i na samoj stazi (redari i svjetleće oznake).

Vozač mora propustiti bržeg vozača u prvoj mogućoj prilici.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 razmatra povratak razvojnih tokena i dodatno smanjenje ograničenja budžeta

FIA i Formula 1 razmatraju ponovno uvođenje sustava tokena kojim bi kontrolirali stopu raz…