FIA i vodstvo staze Bahrain International Circuit dodali su gumene barijere ispred metalnih barijera u koje se prošloga vikenda zabio Romain Grosjean uoči druge utrke na istoj lokaciji.

Uoči druge utrke u Bahrainu, koja se vozi na vanjskoj petlji duljine 3543 metara, FIA je zamijenila betonske blokove koji su zamijenili čelične barijere nakon Grosjeanovoga sudara i umjesto njih vratila čelične barijere i ispred njih dodala redove zaštitnih guma.

Također, maknut je rubnik između zavoja osam i devet kako bi se smanjio rizik da nekoga od vozača lansira u zrak.

“Nakon analize upravo završene VN Bahraina, FIA F1 trkaći direktor, FIA inspektor staze i FIA sigurnosni odjel odlučili su se za nekoliko promjena uoči nadolazeće VN Sakhira,” stoji u priopćenju.

“Dva reda guma s pojasevima bit će instalirani s desne strane između zavoja tri i četiri.”

“Gumena barijera s desne strane devetoga zavoja bit će produljena i povećane dubine od četiri reda guma povezana s pojasevima.”

“Desni rubnik između zavoja osam i devet bit će uklonjen kako bi se smanjio rizik da lansiraju bolide u zrak dok se koristi vanjska petlja staze.”

“Navedene promjene u skladu su s člankom 5 FIA-inoga licenciranja staza i zato trenutna FIA-ina licenca prve kategorije za sve konfiguracije Bahraina i dalje vrijedi.”

2020 Sakhir GP map with sectors and DRS zones Photo FIA Edited by MAXF1net

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton objasnio zašto se pridružio Mercedesu

Lewis Hamilton objasnio je najvažniju odluku u svojoj karijeri kada je 2012. odlučio prije…