FIA je odlučila izbjeći neugodne situacije s prošlogodišnje VN Meksika kad su vozači masovno sjekli prve zavoje i postavila povišene narančaste rubnike u prvoj seriji zavoja na stazi braće Rodriguez.

Lewis Hamilton je s pole positiona blokirao prednji desni kotač na kočenju za prvi zavoj, ali nakon toga je samo prerezao vrh drugoga zavoja, malo usporio i nastavio voziti bez izgubljene pozicije.

Suci su procijenili da svjetski prvak nije stekao prednost takvom vožnjom pa ga nisu kaznili, a Max Verstappen kažnjen je kad je pod pritiskom Sebastiana Vettela prerezao isti zavoj.

Kako bi izbjegli slične situacije, FIA je postavila narančaste, 50 mm visoke ležeće policajte duljine 2 metra u prostoru između prvoga i drugoga zavoja.

Također, FIA je iste rubnike postavila i između zavoja broj 2 i 3 kako vozači ne bi olako sjekli i te zavoje.

Isti rubnici postavljeni su i nakon vrhova zavoja broj 8 i 11 kako bi se osigurali da vozači koji se vraćaju na stazu izgube vrijeme ukoliko izlete široko.

Ostale promjene tiču se sigurnosti pa je zid u četvrtom zavoju pomaknut 20 metara, a dodatne TecPro barijere postavljene su u zavojima 1,7,10,12 i 16.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes na Valentinovo prvi puta testira novi F1 W11

Aktualni svjetski prvaci svoj će novi F1 bolid za 2020. prvi puta isprobati na stazi 14. v…