FIA je završila istragu oko Ferrarijevog sustava baterija i potvrdila da talijanska momčad nije učinila ništa protivno pravilima unatoč sumnjama da koriste kapacitet veći od dopuštenog, ali kažu da je istraga trajala toliko dugo jer su se Talijani mučili objasniti FIA-i neke podatke s bolida.

Posljednjih tjedana pojavile su se glasine da Ferrari SF71H koristi više električne energije od maksimalno dopuštenih 4MJ po krugu, a Mercedes je pozivao FIA-u da istraži problem.

FIA je zaista otvorila istragu, a iako je Ferrari ‘imao poteškoća’ u potpunosti objasniti karakteristike svoje ERS baterije, FIA je odlučila da je sve legalno.

“Imali smo nekih briga u Bakuu koje su bile teške objasniti i prošli smo kroz te stvari s njima,” rekao je FIA-in trkaći direktor Charlie Whiting.

“Pravila kažu da je natjecatelj dužan zadovoljiti FIA-u sa svojim bolidom koji u svim trenucima mora zadovoljavati pravila. A oni su imali poteškoća zadovoljiti nas. Ovdje i sad smo zadovoljni.”

Ferrari nije imao ‘pretjerano uvjerljiva objašnjenja’

Whiting kaže da je zbog specifičnosti Ferrarijeva SF71H bilo teško završiti istragu, a FIA je morala instalirati poseban softver i hardver kako bi bili sigurni da vide sve što bi trebali.

“Neke stvari u podacima nismo mogli objasniti… prošli smo kroz njih s Ferrarijem i davali su nam objašnjenja koja nisu bila pretjerano uvjerljiva.”

“Željeli smo doći u srž problema i u Španjolskoj je Ferrari poduzeo određene mjere kako bismo bili sigurni da bolje razumijemo situaciju i da vidimo stvari s kojima smo sretni.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes najbrži i na drugom treningu, Ferrari se približio

Lewis Hamilton i Valtteri Bottas ponovno su odvozili dva najbrža vremena na slobodnom tren…