Jednoglasnom odlukom FIA-e, Formule 1 i svih momčadi dogovorena je odgoda velike promjene tehničkoga pravilnika koji je trebao biti na snazi od 2021., ali će zbog trenutne situacije biti odgođen za 2022.

Do odluke je došlo grupnim pozivom u kojem su sudjelovali svi šefovi F1 momčadi, CEO Formule 1 Chase Carey, sportski direktor Ross Brawn i predsjednik FIA-e Jean Todt.

“Svi sudionici raspravljali su o trenutnoj situaciji F1 prvenstva 2020. i kako će sport reagirati na trenutne izazove uzrokovane COVID-19 pandemijom,” stoji u FIA-inom priopćenju.

“Zbog trenutne financijske situacije uzrokovane tim razlozima dogovoreno je da će momčadi 2021. koristiti šasije iz 2020. s mogućim zamrzavanjem dodatnih komponenti, o čemu će se raspravljati uskoro.”

“Uvođenje i implementacija financijskog pravilnika proći će kao što je i planirano 2021., a nastavit će se rasprave između FIA-e, Formule 1 i svih momčadi o načinima kako dodatno smanjiti troškove.”

“Sve momčadi izrazile su potporu FIA-i i Formuli 1 na njihovim neprekinutim naporima restrukturiranja kalendara za 2020. za vrijeme razvoja globalne situacije s COVID-19.”

McLaren F1 2021 render F1 Concept October 31st front left view Photo McLaren Twitter

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Grosjean se vratio na stazu i emotivno zahvalio ljudima koji su mu spasili život

Romain Grosjean vratio se na stazu Bahrain International Circuit na kojoj je prošlu nedjel…