Max Verstappen kažnjen je s dva dana rada za javno dobro pod nadzorom FIA-e zbog fizičkog obračuna s Estebanom Oconom nakon VN Brazila na vaganju poslije utrke, potvrdila je FIA.

Verstappen se nakon utrke odlučio obračunati s Oconom koji ga je izvrtio dok ga je prestizao za cijeli krug, zbog čega je izgubio pobjedu i prepustio ju Hamiltonu, a Nizozemac je nekoliko puta odgurnuo Francuza koji ga je kasnije optužio za agresivnost i neprofesionalnost.

Vozači su nakon okršaja pozvani kod sudaca, a Verstappen je proglašen krivim zbog ‘namjernog fizičkog kontakta’ s Oconom prilikom uobičajenog vaganja nakon utrke.

Suci su donijeli odluku da će Verstappen morati ‘odraditi dva dana rada za javno dobro pod nadzorom FIA-e unutar šest mjeseci od incidenta’ što znači da Nizozemac ima vremena do 11. svibnja da odradi svoju kaznu.

FIA je dodala i da su se oba vozača ‘ponašala prikladno’ prilikom razgovora sa sucima i da su ‘surađivali’.

“Max Verstappen ušao je u FIA-ino područje za vaganje, izravno prišao Estebanu Oconu i nakon nekoliko riječi gurao ga i udario nekoliko puta u prsa,” stoji u priopćenju.

“Suci razumiju da je Verstappen bio izuzetno uzrujan zbog incidenta na stazi i prihvaćaju njegovo objašnjenje da nije imao namjeru udariti Ocona, ali da je bio ‘izazvan’ i da je izgubio živce.”

“Iako suci razumiju Verstappenovu strast, odlučili su da se sportaši ove razine moraju primjereno ponašati kao uzori drugim vozačima na svim razinama, u čemu je Verstappen ovdje zakazao.”

Ocon je u utrci dobio 10 sekundi kazne, ali nije dodatno kažnjen zbog incidenta nakon utrke.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Sainz ‘nije jako zadovoljan’ sedmim mjestom u Barceloni

Carlos Sainz kaže da nije jako zadovoljan sedmim mjestom na svojoj domaćoj utrci u Španjol…