FIA-in trkaći direktor Charlie Whiting smatra da Mercedes nije prekršio pravila sa svojim lažnim namještanjem za promjene guma i da su takvi postupci ‘dio igre’ sve dok neka momčad ne pretjera po tom pitanju.

Mercedesova ekipa za promjenu guma dva je kruga zaredom, u 20. i 21. krugu, izašla na svoje pozicije za promjenu guma i očekivali jednoga od svojih vozača, ali prvu promjenu odradili su tek u 28. krugu.

Ali zato je Ferrari u 20. krugu, kada su Mercedesovi mehaničari prvi puta izašli, odradio prvo zaustavljanje s Kimijem Raikkonenom i time si osigurali tešku završnicu utrke s vrlo potrošenim gumama.

Mercedesov šef Toto Wolff demantirao je da su lažnim izlascima htjeli isprovocirati Ferrari da rano uđe u boks s nekim od svojih vozača i kaže da su jednostavno morali biti spremni učiniti suprotno od Ferrarija.

“Nije to bila fantomska promjena guma. Morate biti spremni ako želite u boks krug ranije ili krug kasnije. Nismo znali da Kimi ulazi pa je poruka bila učiniti suprotno. A to znači da vam ekipa za promjenu guma mora biti spremna.”

Pravila kažu da mehaničari ‘smiju biti u pitlaneu samo trenutak prije nego moraju raditi na bolidu i moraju se povući čim je posao gotov’.

FIA-in trkaći direktor u ovoj situaciji ne vidi ništa sporno, ali ne bi dopustio da to neka momčad radi svaki krug kako bi zavarala suparnike.

“Moj osjećaj je da je to dio igre,” rekao je Whiting.

“Ne volimo da se ekipe vrte u boksu ako neće odraditi zaustavljanje, ali ako izađu kao da će odraditi jedno od njih…kad bi to radili svaki krug onda bismo imali što za reći.”

“Ali možda su i mislili odraditi zaustavljanje i onda se predomislili pa sve dok netko ne učini nešto stvarno nekorektno nećemo ništa učiniti po tom pitanju.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari – ‘Momčadi otvorene za skraćene F1 vikende i produljenje sezone u 2021.’

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto kaže da su on i drugi šefovi momčadi otvoreni za…