Mercedes je dobio odobrenje od FIA-e da smije nastaviti koristiti svoje stražnje kotače koji su posljednjih tjedana bili pod povećalom F1 javnosti zbog sumnje da nisu u skladu s pravilima o pokretnim aerodinamičkim dijelovima.

Kako bi lakše kontrolirali prijenos topline s kočnica na stražnje gume, Mercedes je u središte svojih kotača dodao tanki distancer koji podsjeća na mali kočioni disk i koji između osam pričvrsnih točaka ima seriju rupa (7×26) koje su privukle pažnju drugih momčadi jer podsjećaju na Red Bullovo rješenje iz 2012. na prednjim kotačima koje je FIA zabranila.

FIA je bila zadovoljna legalnošću Mercedesova rješenja i to je naglasila i nakon Ferrarijeva upita u Austinu, ali Mercedes je zbog opreza i straha od protesta začepio rupice silikonom kako ne bi riskirali diskvalifikaciju.

Mercedes je uoči VN Meksika tražio pojašnjenje od FIA-e o spornom dizajnu i tražio da se razjasne dvije stvari. Prvo, tražili su potvrdu da je interpretacija pravila dobra i da su kotači legalni, a drugo htjeli su detalje promjena u FIA-inom pojašnjenju kako bi osigurali da su postigli pravu interpretaciju.

Mercedes W09 rear wheel design Mexican GP F1 2018 Photo AMuS
Fotografija Mercedesovog stražnjeg kotača iz Meksika

FIA-in odgovor bio je potvrdan – ‘Ukoliko Mercedes koristi kotače kako je opisano u korenspondenciji između Mercedesa i FIA-inog tehničkog odjela, suci će ih smatrati u skladu s pravilima, ali samo po pitanju točaka koje je Mercedes tražio.”

FIA kaže da je hlađenje ‘vrlo lokaliziranih’ područja, kao u Mercedesovom slučaju, prihvatljivo i da je tamno sivi distancer, na kojem je između osam šarafa izbušeno 7×26 rupica, ima funkciju distancera i da je činjenica da se distancer rotira ugrađena u njegovu funkciju, isto kao što se rotiraju i krakovi felge.

Zato FIA smatra da je Mercedesovo rješenje prihvatljivo.

FIA je naglasila da zadržava pravo da odvojeno sudi drugim, ekstremnijim geometrijama i da bi u slučaju većih rupa i snažnijeg aerodinamičkog učinka rješenje moglo biti ilegalno.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Wolff ne vjeruje da itko može uhvatiti Verstappena

Mercedesov F1 šef Toto Wolff smatra da ove godine nitko ne može uhvatiti Maxa Verstappena …