Fernando Alonso razočaran je kaznom koju je dobio na VN Japana nakon što je presjekao posljednju šikanu u duelu s Lanceom Strollom, a FIA je odgovorila da nije imala izbora nego kazniti Španjolca.

Alonso je u duelu sa Strollom bio prisiljen otići van staze pa je presjekao šikanu i izašao ispred Strolla s osjetnom prednošću, što je FIA-i dovoljan razlog za kaznu.

Stroll je također dobio kaznu jer je izgurao Alonsa, kojem se nakon utrke i ispričao, a Alonso je razočaran ishodom i smatra da je takva kazna još jedan pokazatelj koliko je loša današnja Formula 1.

“Čak i kad vam se vozač dođe ispričati mislim da je teško shvatiti odluku,” rekao je Alonso.

“Ali znate, ovo pokazuje koliko je loša Formula 1.”

Kad su ga novinari zamolili da pojasni svoju tvrdnju, Alonso je rekao: “U odlukama, u slučajnosti, u nedosljednosti.”

“Kočite s vanjske strane posljednjega zavoja, a vozač vas ne vidi i dođe vam se ispričati nakon što ste morali otići sa staze i dobijete kaznu. To je sramota.”

“Nije me vidio. Da me vidio i izgurao to je drugo, ali ovo je bila tek nesretna trkaća situacija. Ne mijenja puno jer bih možda završio 12. umjesto 14., ali tako je kako je.”

FIA – Nismo imali izbora nego kazniti Alonsa

Charlie Whiting pojasnio je odluku da suci kazne Alonsa iako je Stroll njega izgurao sa staze.

“Suci su smatrali da je savršeno jasno što je Fernando učinio, presjekao je šikanu, vozio brzo preko šljunka i vratio se debelo ispred,” rekao je Whiting.

“Suci su rekli da je Stroll prisilio Fernanda van staze, ali ne možete reći da je zbog toga on smio prerezati šikanu. Zato su obojici dodijelili po pet sekundi kazne.”

“Alonso vjerojatno ne bi dobio kaznu da je propustio Strolla nakon rezanja šikane.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Utrke u kojima se F1 prvenstvo odlučilo u Abu Dhabiju

Nevjerojatno uzbudljiva sezona u kojoj se za naslov prvaka bore Lewis Hamilton i Max Verst…