2022-Japanese-GP-Verstappen-Red-Bull-Qualifying-fastest-rear-end-Photo-Red-Bull-Edited-by-MAXF1net.jpg

FIA je objavila da će kazniti Red Bull zbog kršenja ograničenja budžeta za 2021. novčanom kaznom od 7 milijuna američkih dolara i smanjenjem vremena za aerodinamička testiranja za 2023. za 10%.

Red Bull je postigao sporazum za FIA-om i priznao da su prekršili financijski pravilnik, a kaznu od 7 milijuna dolara moraju platiti u idućih 30 dana.

Riječ je o ‘manjem prekršaju’, budući da je Red Bull prekršio ograničenje budžeta za manje of 5%, a točnije, riječ je o prekršaju od 1.6%.

Osim novčane kazne, Red Bull će imati 10% manje vremena za testiranja u aerodinamičkom tunelu za 2023. – umjesto 70% vremena u odnosu na sedmoplasiranu momčad, imat će 10% manje vremena odnosno 70-(0.1*70)=63% u odnosu na referentnu sedmu momčad prvenstva 2022.

Posljednja momčad ovogodišnjega prvenstva prema skali za aerodinamička testiranja imat će 115% vremena u odnosu na sedmoplasiranu momčad, a drugoplasirana i trećeplasirana momčad ovogodišnjega prvenstva imat će 75% odnosno 80% vremena sedmoplasirane momčadi.

Red Bullovo prihvaćanje krivnje i kazne koju im je dodijelila FIA znači da je slučaj zatvoren, a tijekom F1 vikenda u Meksiku očekuju se brojne reakcije šefova ostalih momčadi i Red Bullovo priopćenje oko ove teme.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Marko istaknuo koji je Red Bullov najveći problem

Red Bullov motorsport savjetnik Helmut Marko kaže da se njihov bolid najviše muči preko ru…