FIA je objavila da će na VN Portugala pratiti putanje vozača u tri zavoja i obrisati svako postavljeno vrijeme na slobodnom treningu i u kvalifikacija, a u utrci će vozači dobiti upozorenje ukoliko budu uzastopno kršili pravila.

Granice staze jedna su od većih tema na prve dvije utrke nakon što je Verstappen prestigao Hamiltona izvan granica staze u Bahrainu, nakon čega je morao vratiti poziciju, a u Imoli su brojni vozači izgubili svoja kvalifikacijska vremena zbog širokih prolazaka zavoja.

FIA će u Portugalu kontrolirati izlaz iz zavoja broj 1, 4 i 15, a svako vrijeme postignuto izvan granica staze tijekom treninga ili kvalifikacija rezultirat će brisanjem vremena po krugu.

Kao i dosad, smatra se da je vozač napustio stazu ukoliko nijedan dio bolida ne ostane u kontaktu sa stazom, a crveno bijeli rubnici smatraju se dijelom staze pa vozači i dalje s tri kotača smiju voziti po zelenim betonskim površinama.

U utrci će vozači nakon tri kršenja u bilo koja od tri zavoja dobiti upozorenje crno bijelom zastavom, a ukoliko vozač i dalje nastavi kršiti suci mu smiju dodijeliti kaznu, kao što je Tsunoda u Imoli dobio pet sekundi kazne na vrijeme utrke.

ALGARVE INTERNATIONAL CIRCUIT

2021 Portuguese GP Algarve International Circuit map DRS zones speed trap Photo FIA Edited by MAXF1net
Photo:FIA / Edited by MAXF1.net
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Sainz ‘nije jako zadovoljan’ sedmim mjestom u Barceloni

Carlos Sainz kaže da nije jako zadovoljan sedmim mjestom na svojoj domaćoj utrci u Španjol…