Vozači će na drugoj konfiguraciji Bahraina, koja je puno brža od one koju su vozili prošloga vikenda, na raspolaganju imati dvije DRS zone jer više nema središnje DRS zone u drugom sektoru.

Nova konfiguracija staze Bahrain International Circuit duljine 3543 metra gotovo je dva kilometra kraća od inačice koja se vozila prošloga vikenda (5412 m) i tijekom svih VN Bahraina osim 2010. kada je vožena ‘endurance’ inačica duljine 6299 metara.

Prvi i treći sektor gotovo su isti s tek malim razlikama u točkama početka i završetka sektora, ali prvi sektor i dalje se sastoji od prva tri zavoja dok posljednji uključuje samo posljednja dva zavoja.

Drugi sektor značajno je kraći i uključuje četvrti zavoj za kojega se koči nakon pravca na kojem završava prvi sektor, a slijede peti i šesti zavoj koji se prolaze punim gasom prije spore šikane koju čine zavoji 7 i 8 i blagi zavoj 9 koji vodi u treći sektor.

Prva DRS zona nalazi se 23 metra iza trećega zavoja, a druga 170 metara nakon 11. zavoja. Točka detekcije za prvu DRS zonu nalazi se 50 metara prije prvoga zavoja, a za drugu 110 metara prije 10. zavoja.

2020 Sakhir GP map with sectors and DRS zones Photo FIA Edited by MAXF1net

 

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari – ‘Još uvijek zaostajemo sa snagom motora’

Ferrarijev F1 šef Mattia Binotto priznaje da njegova momčad i dalje zaostaje za snagom mot…