FIA-in trkaći direktor Michael Masi odbacio je optužbe Fernanda Alonsa da suci nejednako tretiraju vozače i njihove prekršaje nakon situacije u Rusiji u kojoj je Alonso prerezao drugi zavoj.

Alonso je bio bijesan nakon što ga je Ricciardo prestigao izvan granica staze u prvom krugu u Austriji, a nakon utrke u Rusiji Alonso je optužio FIA-ine suce da nemaju jednake kriterije nakon što Norris nije dobio kaznu za prelazak preko bijele linije na ulasku u boks.

Alonso je sugerirao da se britanski vozači drugačije tretiraju, a da kad on napravi neki prekršaj da se odmah govori i raspravlja o tome, poput incidenta u prvom krugu VN Rusije.

“Postoje različita pravila za različite ljude, vidjet ćemo kako će proći idući vozač koji prijeđe preko bijele linije na ulasku boks, vidjet ćemo koje će nacionalnosti biti i kakvu će kaznu dobiti,” komentirao je nakon Rusije Alonso.

“Svaki vozač ima svoje poglede i komentare, bilo interno ili u medijima, i to je u redu,” rekao je Masi na Alonsove komentare.

“Pravila se jednako primjenjuju na sve, a svaki incident sudimo zasebno.”

“Jako smo sretni što imamo jako dobru skupinu sudaca tijekom godine. I mogu vam reći da to [Alonsovi komentari] ne stavlja dodatan pritisak na bilo koga od njih.”

“Kao što sam rekao, suci su neovisni, sve gledaju slučaj po slučaj.”

“Da, možete uspoređivati različite vrste incidenata, ali suci su tu da svaki razmotre zasebno sa svim informacijama i podacima koje imaju nakon čega donose svoje odluke.”

“Svaka momčad može govoriti o dosljednosti i tako dalje, ali imamo općeniti put parametara i suci su jako dobro svjesni koji su to parametri.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Utrke u kojima se F1 prvenstvo odlučilo u Abu Dhabiju

Nevjerojatno uzbudljiva sezona u kojoj se za naslov prvaka bore Lewis Hamilton i Max Verst…