FIA je odbila Ferrarijeve nove dokaze na novom saslušanju vezanom uz Vettelovu kaznu na VN Kanade čime je Hamilton zadržao pobjedu, a Vettel i Ferrari ostali bez potencijalne prve pobjede u sezoni.

Ferrari se nadao da će novi dokazi pomoći uvjeriti suce da odbace pet sekundi kazne koje je Vettel dobio zbog nesigurnoga vraćanja na stazu.

Talijanska momčad vjerovala je da ima prilično uvjerljive nove dokaze koje će sucima iz Kanade predstaviti u Francuskoj između prva dva slobodna treninga.

Ali suci su utvrdili da je sedam dokaza koje je Ferrari predstavio bilo dostupno još prije kraja utrke.

Ferrari je, među ostalim, ponudio i video analizu bivšega F1 vozača Karuna Chandoka koji radi za Sky Sports F1, ali dokaz je okarakteriziran kao ‘nov, ali ne značajan ni relevantan jer je to osobno mišljenje treće strane.”

Video dokaz koji snima prednju stranu Vettelove kacige također je smatran novim, ali ne značajnim niti relevantnim dokazom jer se ‘dokaz u toj snimci može vidjeti iz drugih dostupnih video materijala.’

Suci su napomenuli da su za vrijeme donošenja odluke imali dostupnu telemetriju s Vettelova bolida, video analizu iz više kutova, fotografije i GPS analize trkaćih putanja i Hamiltona i Vettela u krugu u kojem se incident dogodio, ali i od krugova prije njega.

Lewis Hamilton Mercedes F1 W10 and Sebastian Vettel Ferrari SF90 Canadian GP F1 2019 celebrating victory Photo Daimler

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari nije bio usredotočen na performanse na prvom danu

Ferrarijev vozač Charles Leclerc kaže da on i njegova momčad nisu bili usredotočeni na per…