FIA je odbila Mercedesov zahtjev za ponovnim otvaranjem slučaja oko incidenta između Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena na VN Brazila što znači da Nizozemac neće biti naknadno kažnjen.

Mercedes je trebao dokazati da imaju novi, dovoljno relevantan i značajan dokaz u spomenutom incidentu u 48. krugu VN Brazila koji sucima nije bio dostupan u trenutku donošenja odluke.

FIA je jučer saslušala predstavnike Red Bulla i Mercedesa, a nakon detaljnoga razmatranja suci su odlučili da je novi dokaz zaista nov i relevantan, ali nije značajan pa se slučaj neće ponovno otvoriti.

Novi dokaz koji je Mercedes priložio je snimka s prednje strane Verstappenova bolida, kao i 360 snimka s njegovoga bolida, ali suci nisu odlučili proglasiti te dokaze kao dovoljno značajne za ponovno otvaranje slučaja.

“Suci često moraju donositi brze odluke na temelju ograničenoga seta informacija, u trenutku donošenja odluke suci su smatrali da imaju dovoljno informacija da donesu odluku,” stoji u priopćenju.

“Da su smatrali da je video s prednje strane bolida 33 krucijalan za odluku, suci bi incident ostavili pod istragom nakon utrke, ali nisu vidjeli potrebe za tim.”

“Suci su utvrdili da nove snimke ne pokazuju ništa posebno drukčije u odnosu na one koje su suci imali u trenutku incidenta niti to posebno mijenja njihovu odluku.”

“Zato su suci procijenili da nove snimke nisu značajan dokaz.”

FIA je u svom priopćenju podsjetila Red Bull i Mercedes da, u skladu s člankom 14.3 međunarodnoga sportskog kodeksa, nemaju pravo žalbe na ovu odluku.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton pobjednik dramatične i kontroverzne VN Saudijske Arabije

Lewis Hamilton pobjednik je dramatične utrke u Saudijskoj Arabiji nakon višestrukih okršaj…