Trkaći direktor FIA-e Michael Masi kaže da Hamilton nije u pravu da ga suci žele zaustaviti i da se prema njemu odnose kao i prema ostalim vozačima, a Ross Brawn mu je savjetovao da ‘liže rane’ i pokuša nešto naučiti iz svojih grešaka.

Hamilton je zbog dva probna starta na mjestima gdje to nije dozvoljeno dobio dvaput po pet sekundi kazne tijekom VN Rusije, a dva kaznena boda koja je incijalno dobio pretvorena su u 25 000 eura kazne momčadi Mercedesa.

Nakon utrke Hamilton je izjavio da je kazna smiješna i da ga suci pokušavaju zaustaviti, ali da je to u redu i da mora ostati usredotočen bez obzira na sve.

“Ako Lewis želi nešto reći, kao što sam već rekao i njemu i svim ostalim vozačima, vrata su uvijek otvorena i više sam nego sretan razgovarati o bilo čemu,” rekao je FIA-in trkaći direktor Michael Massi.

“Imamo suce koji donose kazne za incidente i nema veze je li riječ o Lewisu Hamiltonu ili bilo kojem drugom od 19 vozača. Ako se dogodi kršenje pravila, suci će to razmotriti.”

Brawn smatra da bi nakon teških utrka u Monzi i Sochiju Hamilton trebao poraditi na tome kako može izbjeći slične pogreške u budućnosti.

“Lewis je imao lošu sreću u posljednjim utrkama, s kaznama u Monzi i Sochiju,” rekao je Brawn.

“Osobno, ja bih se povukao, lizao rane i razmišljao o tome kako bih mogao spriječitit da se takvi incidenti ponove.”

“Znam da će to njegova momčad napraviti, znam puno ljudi iz svoga perioda u momčadi koji će prepoznati da su napravili određene pogreške.”

“Loša sreća i pogreške se događaju, važno je kako odgovorite na njih.”

“Lako je pomisliti da je svijet protiv vas, ali skoro uvijek postoji nešto što ste mogli drukčije učiniti te iz toga naučiti.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes podupire zamrzavanje motora ako će to pomoći Red Bullu da zadrži Hondu

Mercedesov Toto Wolff kaže da nemaju problema sa zamrzavanjem razvoja motora od 2022. ukol…