FIA je upozorila vozače na poštivanje granica staze u prvom i posljednjem zavoju staze Istanbul Park za koje će im poništavati vremena na svim treninzima i u kvalifikacijama za VN Turske.

Granice staze jedna je od tema ove sezone u kojoj FIA pokazuje različite standarde, ovisno o stazi i pojedinom zavoju, budući da je na nekim mjestima dopušteno koristiti sav raspoloživi prostor dok u nekim situacijama vozači moraju ostati unutar bijelih linija ili rubnika barem s jednim kotačem.

Uoči VN Turske FIA je upozorila vozače da će kontrolirati poštivanje granica staze na izlazima iz zavoja broj 1 i 14 odnosno u prvom i posljednjem zavoju Istanbul Parka.

Vrijeme postignuto na bilo kojem treningu, kvalifikacijama ili utrci u kojem vozači prekrše pravila u spomenutim zavojima bit će poništeno, a za utrku će se dijeliti upozorenja.

Smatra se da je vozač napustio stazu ako nijedan dio bolida ne ostane u kontaktu sa stazom, a momčad će biti obaviještena za svaki od prekršaja koji njezin vozač napravi.

Što se utrke tiče, vozači će nakon trećega prekršaja dobiti crno bijelu zastavu upozorenja, a svako naknadno kršenje bit će prijavljeno sucima. Računa se ukupno treći prekršaj, a ne tri prekršaja za svaki od dva zavoja koja se kontrolira.

2011 Turkish GP Vettel leads Rosberg Photo Red Bull

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Turske otkazana, dvije utrke u Austriji

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je da će VN Turske, koja je trebala zamijeniti VN Kanade, biti…