Trkaći direktor FIA-e Michael Masi smatra da je njihova ponuda Red Bullu za zamjenu pozicija između Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona ‘sasvim normalna’, ali da je privukla pozornost jer se dogodila za vrijeme crvene zastave.

Nakon drugoga prekida utrke Verstappen je vodio ispred Ocona i Hamiltona, ali Nizozemac je ranije prestigao Britanca prerezavši drugi zavoj pa je FIA Red Bullu za vrijeme prekida ponudila da vrate poziciju Hamiltonu.

Iako je ponuda za vraćanjem pozicije, koju momčadi mogu i ne moraju prihvatiti, uobičajena za vrijeme trajanja utrke, dosad ju nismo viđali za vrijeme prekida utrke pa je Red Bullov Christian Horner rekao da je to djelovalo kao da su na tržnici.

S njim se složio i Alpineov izvršni direktor Marcin Budkowski koji je dodao da je razgovor između FIA-e i Red Bulla djelovao ‘nestvarno’.

Ali FIA-in trkaći direktor Masi smatra da je procedura sasvim normalna i da je jedina razlika što je ponuda stigla za vrijeme crvene zastave.

“To je posve normalna diskusija koja se redovno događa cijele godine i prije,” rekao je Masi.

“Ne bih to nazvao dogovorom, iz pozicije trkaćega direktora nemam autoriret da naredim momčadima da nešto naprave.”

“U toj situaciji mogu im dati ponudu, mogućnost da to učine, ali njihov je izbor. Suci imaju moć da daju kazne, ali ja im mogu dati svoju perspektivu i zato sam im dao mogućnost da vrate poziciju.”

“Prioritet u bilo kojoj situaciji s crvenom zastavom je pobrinuti se da su vozači sigurni, a zatim se uklanjanju bolidi, redari čiste stazu i tako dalje.”

“Zato se činilo duže nego što je to normalno. Ali to je inače sasvim normalna diskusija koja se inače odvija.”

“Kad sam vidio što se dogodilo u drugom zavoju, odmah sam sugerirao sucima da ću momčadi dati mogućnost da vrate to mjesto. Crvena zastava stigla je vrlo brzo i to je bio prioritet prije ponovnoga starta. Zbog prekida utrke, mogli smo to ispraviti prije nastavka utrkivanja.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Prost objasnio zašto je napustio Alpine – ‘Šef me smatrao suvišnim’

Bivši Alpineov F1 savjetnik i četverostruki svjetski prvak Alan Prost objasnio je zašto je…