FIA je odlučila popustiti sa strogoćom kontrole poštivanja granica staze Portimao nakon velikoga broja kršenja na prva dva slobodna treninga, ali vozači će i dalje morati paziti u dva ključna zavoja.

Trkaći direktor FIA-e inicijalno je upozorio vozače da će kršenje granica staze na izlazu iz zavoja broj 1 i 4 rezultirati brisanjem vremena, pri čemu je granica staze bijela linija, ali na listu je ipak dodao i izlaz iz zavoja broj 15.

Ali tijekom prva dva slobodna treninga na skliskom asfaltu i izazovnoj konfiguraciji staze vozači su čak 125 puta prekršili granice staze – 65 puta na prvom i 60 na drugom treningu – što je dovelo do djelomičnoga popuštanja od strane FIA-e.

Od sada su granice staze u zavojima 1 i 4 crveno bijeli rubnici, a u zavoju 15 granica staze je bijela linija.

“Svako vrijeme po krugu postignuto tijekom bilo kojega treninga ili utrke uz napuštanje granica staze vožnjom iza crveno bijeloga rubnika na izlazu iz zavoja 1 ili 4 rezultirat će brisanjem toga vremena,” stoji u priopćenju.

Tijekom utrke, vozač će nakon trećega kršenja granica staze dobiti crno bijelu zastavu, a bilo kakvo daljnje kršenje granica staze bit će prijavljeno sucima.

Naravno, riječ je o ukupno tri prekršaja na bilo koja od dva navedena mjesta, a ne po tri kršenja na svakom od navedenih mjesta.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull priložio zahtjev za razmatranje FIA-ine odluke oko sudara

Red Bull je uložio službeni zahtjev u kojem straže da FIA-ini suci razmotre svoju odluku o…