FIA je na stazu Circuit of the Americas postavila rubnike na mjestu gdje je Max Verstappen prošle godine prestigao Kimija Raikkonena u posljednjem krugu kako bi se izbjegle moguće nove kontroverze na istom mjestu.

Verstappen je prošle godine prestigao Raikkonena u brzom desnom zavoju u trećem sektoru, ali je pritom izašao van granica staze, na crveno obojani asfalt izvan bijelih linija koje označavaju stazu, a Nizozemac je bio bijesan jer se drugim vozačima tolerirala vožnja izvan granice na drugim mjestima.

Verstappen je zbog odluke sudaca izgubio pobjedničko postolje, a FIA želi spriječiti nove kontroverze pa su na spornim mjestima u 16. i 17. zavoju postavili nove rubnike koji bi vozače trebali spriječiti da krate zavoje.

Novi rubnici su dva metra dugi, jedan metar široki i 50 mm visoki, a na izlazu iz prvoga zavoja također su postavljeni rubnici slični onima na izlazu iz zavoja 11, 15 i 19 kako vozači ne bi vozili preširoko.

To znači da vozači više neće moći izaći široko iz prvoga zavoja i nakon toga stisnuti pun gas i vratiti se na stazu, kao što je to bio slučaj prošle godine u duelu Ricciarda i Bottasa (slika dolje).

Bottas Ricciardo USA GP F1 2017 Austin battle Photo XPB

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton posljednjim krugom pobijedio Bottasa za pole position za VN Portugala

Lewis Hamilton u posljednjim je sekundama kvalifikacija za VN Portugala odvozio najbrži kr…