Mugello će imati jednu DRS zonu na glavnom pravcu duljine 1141 metar, potvrdila je FIA uoči prve F1 utrke na toj stazi koja će nositi naziv VN Toskane, a potvrđeni su i točke koje dijele stazu na tri sektora te lokacija mjerenja brzine.

Točka detekcije jedine DRS zone nalazi se na početku posljednjega zavoja Bucine, a aktivacija počinje 290 metara nakon posljednjega zavoja.

Vozači na slobodnim treninzima i u kvalifikacijama smiju bilo kad koristiti DRS u toj zoni, a u utrci vrijedi uobičajeno pravilo da se smije aktivirati ukoliko je vozač na manje od sekunde zaostatka za vozačem ispred sebe, uključujući i vozače koje prestiže za cijeli krug.

DRS se ne smije koristiti u prva dva kruga ili u posebnim uvjetima poput kiše sve dok kontrola utrke ne odobri njegovo korištenje.

Mjerenje brzine (speed trap) nalazi se 390 metara prije prvoga zavoja, a FIA će, kao i dosad, mjeriti i brzine na kraju svakoga od tri sektora.

Prvi sektor završava uoči šestoga zavoja, drugi sektor završava između 11. i 12. zavoja, a treći sektor sastoji se od samo četiri zavoja.

MUGELLO

2020 Tuscan GP Mugello track map with DRS zone speed trap Data FIA Edited by by MAXF1net

2020 Tuscan GP Mugello circuit Thursday Photo Pirelli

2020 Tuscan GP Mugello circuit Vettel Ferrari on track walk Thursday Photo Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottas pobjednik VN Rusije nakon dvostruke kazne za Hamiltona

Valtteri Bottas stigao je do druge pobjede ove sezone ispred Maxa Verstappena u Red Bullu …