2022-Australian-GP-starting-grid-from-above-Photo-Red-Bull-Edited-by-MAXF1net

Uoči treće utrke prvenstva u Australiji FIA je povećala širinu startne pozicije za 20 centimetara nakon što su ove godine već dvojica vozača kažnjena zbog nepropisnoga pozicioniranja na startu, a u petak će testirati i središnje vertikalne linije koje će ostati ako se pokažu korisnima za vozače.

Vidljivost već dugo nije jača strana F1 bolida, a posebno od prošle godine otkako su uvedeni 18-inčni kotači i usmjerivači zraka s unutarnje strane prednjih kotača koji u kombinaciji s halo zaštitom i niskom pozicijom sjedenja vozačima narušavaju vidljivost.

Esteban Ocon se na prvoj utrci sezone u Bahrainu krivo pozicionirao na startu, kao i Fernando Alonso u Saudijskoj Arabiji, a obojica su kažnjeni s po pet sekundi.

Iako je širina startne pozicije još prošle godine proširena za 20 cm, s 2.3 na 2.5 metara, uoči treće utrke sezone u Melbourneu FIA se odlučila za još jedno proširenje od 20 cm na ukupno 2.7 metara.

Kako bi dodatno olakšali posao vozačima, FIA je u Australiji odlučila isprobati središnju vertikalnu liniju duljine oko tri metra, a vozači će svoje dojmove reći nakon slobodnih treninga u petak kada se na kraju svake sesije isprobavaju startovi.

Ukoliko se vozači pozitivno izjasne oko pomoćnih linija one će ostati na stazi do kraja vikenda, a koristit će se i na svakoj idućoj utrci.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Norris otkrio tajne svoje ‘najbolje F1 sezone’ 2023.

Lando Norris objasnio je kako se tijekom prošle sezone uspio prilagoditi na bolid koji je …