Glavna DRS zona na startno ciljnom pravcu na stazi u Bahrainu produljena je za 100 metara kako bi se olakšala pretjecanja koja su ove godine teža nego ikad i sada počinje točno kod ulaska u boks.

Nakon što smo na prvoj utrci sezone u Australiji vidjeli samo pet pretjecanja unatoč dodavanju treće DRS zone na stazi Albert Park, FIA je ponovno reagirala i na stazu Bahrain International Circuit produljila glavnu DRS zonu.

Ona sada počinje 100 metara ranije, točno kod ulaska u boks, a završava na istom mjestu gdje i dosad.

Staza u Bahrainu već bi sama po sebi trebala pružiti više prilika za pretjecanja od Australije koja je inače problematična po tom pitanju, ali FIA ne želi ništa prepustiti slučaju i želi pomoći vozačima prilikom pretjecanja.

Dugi pravci i zone žestokog ubrzanja iz sporih zavoja dominiraju stazom u Bahrainu što pogoduje pretjecanjima, a momčadi su izračunale da bi vozači umjesto očekivanih 1.1 sekundu s produljenom DRS zonom trebali biti 0.8 sekundi brži od vozača ispred sebe kako bi ga bili u mogućnosti prestići.

U Melbourneu je procijenjena razlika u brzini potrebna za pretjecanje bila oko 1.8 sekundi.

Naravno, puno toga ovisi i o brzini pojednog bolida na pravcu (na koju utječu razine downforcea i snaga motora) jer prednost u brzini po krugu ne znači puno ukoliko je bolid kojega pokušavate prestići puno brži na ravnim dijelovima staze.

MAPA STAZE BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT – PRODULJENA DRS ZONA

Bahrain GP F1 2018 Circuit map new 100m extended DRS zone Photo FIA

MAPA STAZE BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT – STARA DRS ZONA

Bahrain GP F1 2018 Sakhir track map Photo FIA

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rusija bi također mogla biti domaćin dvaju F1 utrka 2020.

Sochi International Circuit ove sezone mogao bi ugostiti dvije F1 utrke ukoliko vodstvo Fo…