FIA je promijenila bodovni sustav za stjecanje Super Licence potrebne za nastup u Formuli 1 2018. i kasnije, a vozači Formule 2 dobit će više bodova nego dosad.

Prije dvije godine FIA je uvela bodovni sustav u kojem je bilo potrebno skupiti 40 bodova tijekom tri sezone kako bi se kvalificirali za Super Licencu koja je potrebna za nastup u F1.

Prvaci GP2, IndyCar, Europske F3, Formule E i LMP1 serija dobivali su po 40 bodova što je bilo dovoljno za stjecanje Super Licence, ali prema novom sustavu postoje jasne razlike u bodovanju u tim serijama.

GP2 je postao Formula 2, ali najbolja tri na kraju sezone i dalje dobivaju po 40 bodova dok četvrti i peti dobivaju 30 odnosno 20 bodova.

Prvak IndyCar serije i dalje će dobiti 40 bodova, ali prvaci u Europskoj F3, Formuli E i LMP1 dobivat će po 3 0bodova dok će drugoplasirani dobiti 25 bodova (24 u LMP1 seriji).

Prvak GP3 serije dobivat će 25 bodova, umjesto dosadašnjih 30, dok će prvak japanske Super Formule dobiti 2o umjesto 25 bodova.

Najveće smanjenje bodova za prvaka pretrpjela je Formula V8 3.5 koja sada nosi 20 umjesto 35 bodova, a drugi i treći dobivaju tek 15 odnosno 10 bodova.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Raikkonen – ‘Singapur je kao i svaki drugi trkaći vikend’

Kimi Raikkonen kaže da je utrkivanje u noćnim uvjetima u Singapuru isto kao i na svim drug…