FIA je promijenila poziciju startnih svjetala na stazi Albert Park kako bi ih vozači bolje vidjeli s halo zaštitom koja im pod određenim kutevima blokira vidno polje.

Prvi set startnih svjetala nalazi se ispred pole positiona, a drugi niže, na pola puta prema začelju poretka kako bi svjetla vidjeli i vozači koji startaju iza.

Za VN Australije 2018. FIA je promijenila poziciju drugoga seta svjetala koji se sad nalazi nešto niže, pet metara iza glavnoga seta, a na ovoj stazi nalaze se s lijeve strane staze. Također, i jedna i druga svjetla nalaze se niže nego dosad kako bi ih vozači bolje vidjeli iz bolida.

“S halo zaštitom smo tražili vodstvo svake staze kako bi se svjetla nalazila na standardnoj visini iznad staze,” rekao je FIA-in trkaći direktor Charlie Whiting.

“Također, drugi set svjetala postavili smo u ovom slučaju s lijeve strane. Ta su svjetla inače na pola startnoga poretka i koriste se od 2009. kad su stražnja krila postala viša.”

“Neki vozači žalili su se da ne vide dobro glavna svjetla pa smo uveli dodatni set. Ali sad kad su krila niža više nema potrebe za svjetlima na polovici poretka pa sam odlučio postaviti ih na drugo mjesto.”

“Pole position je najkritičniji s halo zaštitom, ali zato vozač ima drugi set svjetala koji su pet metara niže.”

Vozači će u petak moći isprobati start s novim svjetlima što će biti prvi puta da je na ovoj stazi dopušten probni start.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen strategijom pobijedio Hamiltona na VN SAD-a

Max Verstappen pobijedio je Lewisa Hamiltona na VN SAD-a nakon što je Hamilton preuzeo vod…