FIA-in trkaći direktor Charlie Whiting kaže da se dosad nijedna momčad nije požalila na Ferrarijevo dovođenje Laurenta Mekiesa iz FIA-e jer su informacije koje on posjeduje daleko manje osjetljive nego u slučaju Budkowski.

Ferrari je nedavno doveo Mekiesa iz FIA-e i to uz otkazni rok od samo tri mjeseca iako su se momčadi na sastanku Strateške grupe složile da najmanji rok mora biti dvanaest mjeseci.

McLaren i Red Bull javno su iskazali svoje nezadovoljstvo takvim ishodom, ali Charlie Whiting kaže da se njemu nije požalila nijedna momčad.

“Razumijem zašto su neke momčadi pomalo uzrujane, ali mislim da su informacije koje je Laurent imao na raspolaganju manje osjetljive nego one koje je imao Marcin [Budkowski],” rekao je Whiting.

“Zapravo nisam čuo niti jedan prigovor od bilo koje momčadi.”

“Pročitao sam nekoliko vijesti, ali nijedna mi momčad nije prišla i izrazila ikakvo nezadovoljstvo o ovoj temi. Možda kad se sretnemo za nekoliko tjedana, možda će tad to isplivati na površinu.”

“Nakon što je Marcin otišao, imali smo priličnu raspravu o tome na sastanku Strateške grupe i na F1 Komisiji, kao što ste možda i čuli.”

“Sugerirane su određene smjerinice. I dalje se radi na tome i s pravne strane moramo vidjeti što se može učiniti u različitim zemljama. To je posao koji je još uvijek u tijeku.”

Red Bullov Christian Horner rekao je da njemu i njegovoj momčadi nije svejedno što Mekies u Ferrari nosi brojne tajne njihova bolida jer su s njim o tehničkim detaljima Red Bullova bolida raspravljali još u studenom i prosincu 2017.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Albon najbrži na mokrom prvom treningu u Brazilu

Alexander Albon odvozio je najbrži krug u promjenjivim uvjetima na prvom slobodnom trening…