FIA je u Monzi predstavila novi bolid Formule 2 s kojim će se vozači i momčadi natjecati iduće sezone i koji će imati halo zaštitu koja će se koristiti i u Formuli 1.

Šasiju je ponovno dizajnirala i proizvela Dallara, koja proizvodi i šasije u brojnim nižim kategorijama, ali i za Haasovu F1 momčad, a ime bolida je F2 2018.

Bolid ima agresivniji dizajn i složeniji aerodinamički paket, a brojnim detaljima podsjeća na F1 bolide iz 2017. što je i bio cilj od samoga početka.

Za razliku od dosadašnjih F2 bolida koji su koristili atmosferske V8 motore snage oko 600 KS, novi F2 2018 koristit će 3,4-litreni turbo motor s 620 KS na 8750 o/min kojega proizvodi Mecachrome.

Brojne mehaničke komponente novi bolid dijeli sa starim kako bi se uštedjelo na troškovima, a Pirelli isporučuje slik gume dimenzija 245 mm sprijeda i 325 mm straga, što odgovara dimenzijama iz Formule 1 prije 2017.

Bolid će imati DRS, kao i dosad, a Magneti Marelli isporučuje standardnu elektronsku jedinicu za sve bolide.

Trkaći direktor FIA-e Charlie Whiting kaže da je ovo važan trenutak za njih jer su time upotpunili piramidu formula utrkivanja.

“Plan je imati strukturiraniji put u juniorskim formulama kako bi se vozači bolje pripremili za idući korak,” rekao je Whiting.

“Za Formulu 2 to znači imati bolid koji neće samo educirati, nego i omogućiti vozačima koji su najspremniji za Formulu 1 da sjaje najjačim sjajom.”

“Bolid je razvijen kako bi imao bolju estetiku, bolju sigurnost i kako bi se približio Formuli 1 u oba segmenta.”

Bolid je već testiran na Magny Coursu u srpnju, a dodatni testovi bit će izvršeni prije kraja 2017.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Učitaj još iz Formula 2

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mick Schumacher kao F3 prvak ulazi u Formulu 2 2019.

Aktualni prvak Formule 3 Mick Schumacher iduće godine nastupat će u Formuli 2 s momčadi Pr…