FIA ublažila ograničenja radio komunikacije

sebastian-vettel-ferrari-sf16-h-barcelona-test-22-2-2016-above-shot-pitlane-garage-entry

sebastian-vettel-ferrari-sf16-h-barcelona-test-22-2-2016-above-shot-pitlane-garage-entry

Svjetski automobilistički savez odlučio je ublažiti ograničenja radio komunikacije između vozača i momčadi sat vremena prije početka prve sezone u Australiji.

Promjene su uslijedilie nakon pritužbi da su nova pravila previše stroga i ograničavaju komunikaciju o važnim pitanjima poput strategije.

FIA je ove godine odlučila postrožiti članak 27.1 sportskog pravilnika koji kaže da ‘vozač mora sam voziti bolid, bez pomoći’, a Charlie Whiting, FIA-in trkaći direktor smatra da su poruke iz boksa dosegnule ‘nedopustivu razinu’.

Christian Horner izjavio je da je FIA ipak otišla predaleko u zabrani komunikacije, a nakon saslušanja svih momčadi potvrđeno je da će razgovori o strategiji ipak biti dopušteni.

“Informacije o strategiji ulaska u bokseve ograničene su na vremenu ulaska i komponenti guma koje će se koristiti,” stoji u priopćenju FIA-e.

“Nikakve informacije o postavkama pogonskih jedinica ili drugim postavkama bolida neće biti dopuštene.”

“Vozačima se tijekom slobodnih treninga i kvalifikacija smiju davati upute poput: ‘prođi kroz boks’, ‘zaustavi se u boksu’, ‘probno zaustavljanje’, ‘uđi u garažu’ i slično.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Sainz ‘nije jako zadovoljan’ sedmim mjestom u Barceloni

Carlos Sainz kaže da nije jako zadovoljan sedmim mjestom na svojoj domaćoj utrci u Španjol…