FIA je upozorila vozače da će morati paziti na vožnju unutar granica staze u posljednja dva zavoja staze Red Bull Ring gdje su obično vozili prilično široko kako bi imali veću brzinu na pravcu.

Prijašnjih godina FIA je na kritična mjesta na Red Bull Ringu postavljala visoke žute rubnike koji su znali oštetiti ovjese bolida, a ove godine dodali su elektronsku provjeru koja će bilježiti je li vozač izašao preširoko u određenom zavoju.

“Vrijeme postignuto tijekom bilo kojega treninga ili utrke, a da je vozač pritom napustio stazu i vozio iza crveno bijelih rubnika na izlazu iz zavoja 9, što će detektirati elektronska petlja na tom mjestu, bit će obrisano od strane sudaca,” stoji u priopćenju uoči prvoga vikenda sezone.

“Tijekom utrke, ukoliko vozač izleti široko treći puta na spomenutom mjestu, bit će mu pokazana crno bijela zastava, a svako iduće kršenje bit će prijavljeno sucima.”

“Svaki puta kad bolid prijeđe liniju iza crveno bijelih rubnika momčadi će biti obaviještene putem službenoga komunikacijskog sustava.”

“U svim slučajevima, vozač se smije vratiti na stazu samo kad je to sigurno i bez stjecanja trajne prednosti, ali to se ne odnosi na slučajeve kad je vozač izguran sa staze.”

MAPA STAZE RED BULL RING

SATNICA

1. slobodni trening PET 11:00
2. slobodni trening PET 15:00
3. slobodni trening SUB 12:00
Kvalifikacije SUB 15:00
Utrka NED 15:10
Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA-in predsjednik Ben Sulayem povlači se iz svakodnevnih F1 dužnosti

Predsjednik FIA-e Mohammed Ben Sulayem obavijestio je F1 momčadi da će se povući iz svakod…