FIA upozorila vozače za prvi zavoj

Daniel Ricciardo Red Bull RB12 TAG Heuer German GP F1 2016 first corner exit oversteer Foto Red Bull

Trkaći direktor FIA-e Charlie Whiting upozorio je vozače nakon današnjih slobodnih treninga da se široki prolasci prvoga zavoja u kvalifikacijama neće tolerirati.

To znači da će svako vrijeme u kojem vozač izađe van granica staze u prvome zavoju biti poništeno, a u utrci će imati pravo triput izaći van staze nakon čega slijedi prijava sucima.

Rasprave oko granica staze u posljednje su vrijeme vruća tema u Formuli 1, a FIA će se i na Hockenheimu držati pravila nulte tolerancije, doduše ovoga puta samo u prvome zavoju.

FIA je u Mađarskoj uvela elektronsku kontrolu poštivanja granica staze koje je koristila na izlazu iz zavoja 4 i 11, a na Hockenheimu je isti sustav postavljen na izlazu iz prvoga zavoja.

Vozači su na današnjim treninzima često izlazili izvan granica prvoga zavoja, a momčadi su ih stalno upozoravale da to ne čine.

“Tijekom prvoga treninga vozači su se jedva trudili ostati unutar granica staze na izlazu iz zavoja 1, a jedan je vozač izašao 14 puta,” rekao je Whiting.

“Zato će na 2. i 3. treningu svaki vozač koji izvan staze izađe više od tri puta biti prijavljen sucima.”

“Ali ako budemo zadovoljni vozačevim objašnjenjem da je stazu napustio zbog razloga izvan njegove kontrole, taj izlazak neće mu se brojati.”

Iako Whiting nije rekao koji je vozač 14 puta izašao van granica prvoga zavoja, Pitpass kaže da vlada široko uvjerenje da se radi o Maxu Verstappenu.

Daniel Ricciardo Red Bull RB12 TAG Heuer German GP F1 2016 first corner exit Foto Red Bull

Učitaj još iz Featured - homepage

Odgovori

1 Komentar na "FIA upozorila vozače za prvi zavoj"

Sortiraj od:   najnovijeg | najstarijeg | s najviše glasova
CrashOverride
Pretplatnik

A nema frke ako je Max.. Nema kazne..

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Renault želi potpisati Pereza za 2017.

Momčad Renaulta želi potpisati Force Indijinog vozača Sergija Pereza nakon što je Meksikan…