FIA uvodi promjene na rubnicima i ulasku u boks

Baku Street Circuit pit entry F1 2016 Foto Motorsport

Nakon prvog dana Velike Nagrade Europe na novoj stazi Baku City Circuit FIA će izvršiti određene promjene na oštrim rubnicima i brzom ulazu u boks.

Pirelli je nakon prvog slobodnog treninga upozorio FIA-u da je većina guma imala porezotine koje su zaradili na oslabljenim spojevima rubnika na novoj uličnoj stazi.

FIA-in trkaći direktor Charlie Whiting otkazao je kvalifikacije GP2 serije kako bi popravio rubnike na izlazu iz zavoja 6 i 12, na vrijeme uoči drugog slobodnog treninga Formule 1.

Rubnike su na vrijeme popravili uoči drugoga treninga, a kvalifikacije GP2 serije odgođene su iza drugog F1 treninga. Pirelli je nakon inspekcije guma nakon drugog treninga potvrdio da oštećenja na gumama nije bilo, a FIA je momčadi za vrijeme treninga upozorila da izbjegavaju rubnik u šestom zavoju.

Za sutra će izlazni rubnici u šestom i dvanaestom zavoju biti uklonjeni, a na njihovom mjestu nalazit će se na asfaltu oslikani rubnici.

Osim rubnika, promjene će doživjeti i brzi ulazak u boks o kojem se raspravljalo na sastanku vozača, a razlog nije samo opasnost zbog velike brzine. Vozači su nakon slobodnih treninga primjetili da zbog undulacija na startno ciljnjoj ravnini teško vide bijelu liniju ulaska u boks koju će tako pomaknuti više iza i ulijevo.

Početak nove linije ulaska u boks bit će označen i novim znakom.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

‘Senzacionalni’ Verstappen Brawna podsjetio na Schumachera

Ross Brawn kaže da ga je Max Verstappen na prošloj utrci na Silverstoneu 'na puno načina' …