FIA će od VN Francuske uvesti strože testove fleksibilnosti stražnjih krila nakon što su primijetili da neke momčadi uspijevaju postići da im se stražnja krila deformiraju pri velikim brzinama iako prolaze sve statičke testove.

Lewis Hamilton je nakon subotnjih kvalifikacija u Barceloni spomenuo Red Bullovo ‘savijajuće’ stražnje krilo koje im pomaže u postizanju veće maksimalne brzine, a šef Red Bullove F1 momčadi Christian Horner potvrdio je da je o tome već razgovarao s Totom Wolffom i da je FIA zadovoljna njihovim dizajnom.

Ali Autosport prenosi da će FIA od 15.6. uvesti strože testove koji bi trebali spriječiti da se stražnja krila savijaju pri velikim brzinama u mjeri u kojoj se to danas događa.

FIA je momčadima poslala obavijest da je svjesna da postoje dizajni stražnjih krila koja prolaze trenutne testove, ali ‘svejedno se značajno deformiraju dok su bolidi u pokretu’ i da ‘vjeruju da takve deformacije mogu imati značajan utjecaj na aerodinamičke performanse’.

U priopćenju FIA opisuje seriju novih testova koji će se usredotočiti na smanjenje mogućnosti rotacije stražnjega krila prema natrag pri velikim brzinama, a momčadi će imati više od mjesec dana kako bi svoj trenutni dizajn stražnjega krila prilagodili novim testovima.

FIA je odredila da će novi testovi vrijediti od 15.6., što bi prema trenutnom rasporedu značilo da će prva utrka na kojoj će se provoditi biti VN Francuske budući da je VN Turske, zamjena za VN Kanade, zakazana za 11. – 13.6.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA potvrdila uvođenje kontrole aerodinamičkih oscilacija od VN Belgije

FIA je potvrdila da će od prve utrke nakon ljetne stanke u Belgiji uvesti najavljenu kontr…