FIA će se u Bahrainu sastati s tehničkim direktorima svih momčadi kako bi raspravili o načinima na koji bi mogli povećati broj pretjecanja već iduće sezone, uoči veće promjene pravila koja nas ponovno očekuje 2021.

Iako se za 2021. spremaju nova pravila za motore, ali i mjere kojima se vozačima želi olakšati praćenje bolida ispred sebe kako bi bilo više pretjecanja, zbog poražavajuće statistike na prvoj utrci sezone u Australiji, unatoč trećoj DRS zoni, FIA je odlučila poduzeti hitne korake kako bi već 2019. barem donekle popravili situaciju.

Promjena pravila za iduću sezonu mora biti potvrđena do kraja ovoga mjeseca, a sve promjene moraju potvrditi sve momčadi. Ross Brawn, koji predvodi projekt novih pravila za 2021., angažirao je bivšeg Williamsovog stručnjaka Jasona Sommervillea kako bi se pronašao način kako da bolid koji želi napasti može više približiti bolidu ispred, bez da mu turbulentna zračna struja uzme previše downforcea.

Dio promjena može se primijeniti već 2019., a dva osnovna segmenta na kojima se planira raditi su prednje krilo, koje je istraživao Sommerville, i stražnje krilo, koje je razvila FIA:

Gornji element stražnjega krila trebao bi biti veći kako bi se pojačao učinak otvorenog DRS sustava, a prednje krilo trebalo bi biti jednostavnije kako bi zračna struja koju bolid ostavlja iza sebe bila manje turbulentna.

Nakon što je FIA u Melbourneu uvela treću DRS zonu, u Bahrainu su produljili glavnu DRS zonu za 100 metara kako bi se vozačima olakšalo pretjecanje na glavnom pravcu.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Utrka prekinuta, Hamilton se razbio, veliki sudar Bottasa i Russella

George Russell i Valtteri Bottas imali su žestoki sudar u 32. krugu VN Emilije Romagne nak…