FIA je postigla dogovor s Ferrarijem nakon detaljne analize njihove pogonske jedinice, ali nisu željeli otkriti o čemu je točno riječ nakon brojnih upita koje su dobili od drugih momčadi tijekom prošle sezone.

Ferrari je bio u središtu pozornosti u drugom dijelu 2019. zbog sumnjivo velike snage njihove pogonske jedinice u kvalifikacijskom načinu rada, a Red Bull je izravnim upitom FIA-i pokazao da sumnjaju da je Ferrari pronašao način kako da zavara senzore za protok goriva.

FIA je nakon toga izdala nekoliko tehničkih direktiva, a Ferrari nije proglašen krivim pa je njihova pogonska jedinica označena kao legalna.

Ali danas je FIA objavila priopćenje kako su dovršili analizu Ferrarijeve pogonske jedinice i postigli privatni ‘dogovor’ s talijanskom momčadi.

“FIA objavljuje da je nakon detaljnih tehničkih istraga zaključila svoju analizu funkcioniranja Scuderia Ferrari Formula 1 pogonske jedinice i postigla dogovor s momčadi,” stoji u priopćenju.

“Detalji postignutoga sporazuma ostaju između dvaju strana.”

“FIA i Scuderia Ferrari dogovorili su se oko brojnih tehničkih obaveza koje će poboljšati praćenje svih F1 pogonskih jedinica za iduće sezone, kao i oko asistiranja FIA-i u drugim regulatornim dužnostima u F1 i njezinim aktivnostima oko emisije ugljika i održivih goriva.”

FIA je za F1 sezonu 2020. uvela drugi senzor protoka goriva koji ni u jednom trenutku ne smije prijeći 100 kg/h.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton unatoč Mercedesovim problemima želi više zaustavljanja u boksu

Lewis Hamilton kaže da Formula 1 više ne bi trebala imati utrke sa samo jednim zaustavljan…