FIA je samo dva dana nakon pokretanja istrage protiv mogućega sukoba interesa u slučaju Wolff odlučila zatvoriti cijeli slučaj budući da su ‘zadovoljni’ sustavom upravljanja usklađenošću koji ima Formula One Management.

U inače mirnom dijelu godine za Formulu 1 FIA je u utorak uzburkala vode objavom da su otvorili istragu oko mogućega sukoba interesa u čijem su središtu Toto i Susie Wolff.

Susie Wolff nalazi se na poziciji upravljačke direktorice novoosnovane ženske trkaće serije F1 Academy od ožujka ove godine, ali FIA je nakon više od devet mjeseci reagirala na mogući sukob interesa zbog pritužbi šefova momčadi.

Šefovi momčadi su, prema pisanju BusinessF1 magazina, postali zabrinuti da bračni par Wolff izmjenjuje informacije koje drugim kanalima ne bi mogli saznati odnosno da Toto preko Susie ima informacije iz Formula One Managementa dok Susie zna što se događa na sastancima šefova momčadi.

FIA se 5.12. oglasila oko ove teme kratkim priopćenjem, a Mercedes i Formula 1 kasnije te večeri izdali su priopćenja u kojima su rekli da im je ovo FIA-ino priopćenje prvo saznanje da se slučaj istražuje.

Dan nakon toga je uslijedio sinkronizirani odgovor svih momčadi koje su gotovo istim priopćenjima rekle da nisu žalile FIA-i na mogući sukob interesa u slučaju Wolff, a dan kasnije oglasila se i FIA i objavila da zatvaraju cijeli slučaj.

“Nakon pregleda F1 kodeksa ponašanja Formule 1 i politike sukoba interesa i potvrde da su uspostavljene odgovarajuće zaštitne mjere za ublažavanje svih potencijalnih sukoba, FIA je zadovoljna da je FOM-ov sustav upravljanja usklađenošću dovoljno robustan da spriječi bilo kakvo neovlašteno otkrivanje povjerljivih podataka,” stoji u FIA-inom priopćenju.

“FIA može potvrditi da nije u tijeku istraga u smislu etičkih ili disciplinskih istraga koja uključuje bilo kojeg pojedinca.”

“Kao regulator, FIA ima dužnost održavati integritet globalnog motorsporta. FIA ponovno potvrđuje svoju predanost integritetu i poštenju.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Četiri aktualna vozača koja su slavila na stazi Gilles Villeneuve

Samo četiri od trenutnih dvadeset vozača u Formuli 1 znaju kako je pobijediti na jednoj od…