Svježe spašena F1 momčad Force Indije planira donijeti dugoočekivana poboljšanja za svoj ovogodišnji bolid već na idućoj utrci u Belgiji ili na utrci iza nje kako bi što prije uhvatili priključak za jurećom sredinom poretka.

Force India spasila se od zatvaranja zahvaljujući svom vozaču Sergiju Perezu koji ih je svojom pravnom akcijom bacio u stečaj i dao im vremena da pronađu nove vlasnike, a konzorcij investitora predvođen Lawrenceom Strollom je prema mišljenju vodstva momčadi najbolji izbor za budućnost.

Zbog nedostatka novca pripremljena poboljšanja za njihov ovogodišnji F1 bolid VJM11 kasne i čekaju novac kako bi krenula u proizvodnju, što bi se trebalo dogoditi do Spa ili Monze.

“Nadamo se da će poboljšanja biti spremna za Belgiju, a ako ne onda definitivno za Monzu,” rekao je Otmar Szafnauer za Autosport.

“Postoje neke komponente koje su stavljene na čekanje i ne znam gdje ćemo ih nabaviti jer dobavljači preko ljeta ne rade.”

“Tako da ćemo imati tek nekoliko dana prije Spa. Ali ako ne tada, onda definitivno prije Monze.”

Force India je posljednje dvije sezone završila na četvrtom mjestu, a ove godine, unatoč financijskim problemima koji ih muče od siječnja, nalaze se na šestom mjestu i jedina su momčad koja je osim vodeće trojke ostvarila pobjedničko postolje.

“Definitivno nam trebaju sredstva jer inače ovo ne funkcionira,” rekao je Szafnauer.

“Moramo početi plaćati dobavljače i kupiti nešto potrebnog materijala za ovogodišnja poboljšanja i za bolid za iduću sezonu.”

“Usred smo procesa izgradnje bolida za iduću sezonu i bez novca ne bismo mogli nastaviti.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari donosi novi aero paket za drugu utrku u Austriji

Ferrari će ubrzati donošenje novoga aerodinamičkog paketa nastalog na temelju promjene raz…