Force India očekivano je razočarana odlukom sudaca koji su preblago kaznili Hulkenberga i Renault i koji su zbog toga na nesportski način uspjeli zaraditi poziciju na stazi.

Hulkenberg je prestigao Pereza tako da je nakon drugoga DRS pravca izašao sa staze, a nakon toga je dobio pet sekundi kazne.

Zahvaljujući bržem bolidu, Hulkenberg je uspio izgraditi dovoljnu prednost da se nakon odrađivanja kazne vrati ispred Pereza, što prema mišljenju Force Indije nije u duhu sporta.

“Hulkenberg je trebao vratiti poziciju, baš kao što je to učinio s Grosjeanom,” rekao je operativni šef Force Indije Otmar Szafnauer za Sky Sports F1.

“To ismijava ovaj sport, činjenica da su odluke tako nekonzistentne. Ovo je utrka u kojoj je pozicija na stazi jako bitna, znali smo da je Renault nešto brži na početku utrke na ultrasoftu pa smo morali biti ispred njih i ostati ispred.”

“Hulkenberg presječe zavoj, FIA ne učini ništa i što se dogodi? Dobiju poziciju u poretku konstruktora što znači više novca i veća konkurentnost iduće godine.”

“Ne znam što su suci mislili, teško je shvatiti. Ta inkonzistentnost nije sjajna.”

Treba napomenuti da je Renaultu bilo dovoljno i sedmo mjesto da preuzmu šesto mjesto u poretku koje bi osvojili i da je Hulkenberg ostao iza Pereza.

Hulkenberg – Kazna je razumna

Nico Hulkenberg vjeruje da je kazna poštena jer ga je Perez donekle izgurao sa staze i na taj način ga ostavio bez previše mogućnosti osim da izađe sa staze.

“Iz moje perspektive, vidio sam da je blokirao kotače i otišao široko,” komentirao je Hulkenberg.

“Ja sam dovoljno zakočio i bio sam spreman skrenuti, ali on je išao široko i nisam imao gdje. Nije tako lako zakočiti još više i smjestiti se iza njega. Nisam imao gdje i on me pomalo izgurao sa staze.”

“Mislim da je kazna od pet sekundi razumna za ovu situaciju.”

SNIMKA INCIDENTA

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari na Nurburgring donosi nova poboljšanja za SF1000

Nakon nekoliko manjih poboljšanja koja su donijeli na prethodnoj utrci u Rusiji, Ferrari ć…