Force India kažnjena novčanom i uvjetnom kaznom zbog premalih brojeva

Suci na VN Španjolske pozvali su momčad Force Indije zbog navodnog nepoštivanja svježeg pravila o veličini vozačkih brojeva i imena, ali na kraju su dobili samo novčanu i uvjetnu kaznu.

Od VN Španjolske brojevi i imena vozača moraju biti jasno vidljiva, a FIA je postavila minimalne veličine koje momčadi moraju poštivati.

Brojevi na nosu bolida moraju biti barem 23 cm visoki, a imena barem 15 cm.

FIA-ini suci nakon utrke su rekli da brojevi na Perezovom i Oconovom bolidu ne zadovoljavaju spomenuto pravilo.

“Nakon izvještaja direktora utrke, imamo navodno kršenje članka 9.2 Sportskog pravilnika Formule 1 zbog brojeva na bolidima #11 i #31,” stoji u priopćenju.

Force India je na kraju dobila kaznu od 25 000 eura i uvjetnu kaznu u trajanju od 12 mjeseci i u tom periodu ne smiju počiniti prekršaj slične prirode.

Momčad je obećala da će raditi s FIA-om na otklanjanju problema s vidljivošću brojeva na njihovom bolidu iako su zbunjeni zašto im nitko nije rekao da brojevi nisu dovoljno veliki ili vidljivi u četvrtak, a ne tek nakon utrke u nedjelju.

“Prošli smo pregled, trebali su nam to reći u četvrtak ako su htjeli nešto drukčije, ne nakon utrke,” rekao je Force Indijin šef operacija Otmar Szaufner.

Force India je VN Španjolske završila na četvrtom i petom mjestu čime su se približili trećeplasiranom Red Bullu na 19 bodova.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 2021. želi ukidanje premoći triju najjačih momčadi

Formula 1 od 2021. se želi riješiti dominacije triju najjačih momčadi Mercedesa, Ferrarija…