Force India će novi VJM11 predstaviti u vrlo jednostavnom obliku kako bi se mogli usredotočiti na skupljanje što više krugova, a za samu sezonu pripremili su vrlo agresivan razvojni program.

Prošle dvije sezone Force India je završila na četvrtom mjestu u poretku konstruktora unatoč jednom od manjih budžeta u Formuli 1, a ove godine imat će još teži zadatak budući da će McLaren i Renault biti znatno jači.

Momčad iz Silverstonea novi će bolid predstaviti u vrlo jednostavnom obliku kako bi se mogli usredotočiti na pouzdanost i skupljanje što većega broja krugova, a performanse će tražiti tijekom sezone kada će ponovno imati spreman ambiciozan razvojni program.

“Prošle godine proveli smo puno vremena analizirajući podatke s bolida i zatim to ponovno integrirali u proces dizajna,” rekao je tehnički direktor Andy Green.

“U prvom dijelu sezone puno smo vremena potrošili na pokušaje i pogreške, jednostavno smo stavljali nove dijelove kako bi skupili što više podataka. A zatim bi ih odmah skinuli.”

“Inače 90% dijelova obično i ostane na bolidu, ali mi smo bili tako izgubljeni, nismo imali izbora.”

“Novi bolid nešto je elegantniji, ali vizualno vrlo sličan prošlogodišnjem. Želimo napustiti Barcelonu s bolidom za kojega znamo kako radi. To bi trebao biti dobar temelj za početak promjena na bolidu.”

“Prve veće inovacije stižu nakon toga, već planiramo neke velike korake.”

Force India i 2018. planira brz razvoj bolida tijekom sezone

Unatoč manjem budžetu, Force India je uspješno razvijala bolid tijekom prošle sezone i uvjerljivo zadržala četvrto mjesto. Isti plan imaju i za 2018.

“Planiramo isti broj novih dijelova kao i 2017. Nadamo se da nećemo morati toliko raditi na njima jer imamo bolje razumijevanje bolida.”

“S druge strane, konkurencija postaje sve jača. Na kraju će nas ta borba dovesti do toga da ćemo ponovno imati puno poboljšanja.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton srušio Schumacherov rekord 92. pobjedom u Portugalu

Lewis Hamilton ostvario je najuvjerljiviju pobjedu ove sezone i 92. u karijeri čime je sru…