Force Indiju ‘nije razmazio veliki proizvođač’

Hulkenberg-leads-Ericsson-Italian-GP-F1-2016-Foto-Force-India

Nijemac Nico Hulkenberg kaže da je njegova momčad konstantno dobra unatoč malom budžetu jer ih nije razmazio veliki proizvođač.

Force India natječe se u Formuli 1 od 2008. nakon što je indijski milijarder Vijay Mallya kupio Spyker (koji je prije toga bio Midland 2006. i Jordan 2005.), a već su u drugoj godini 2009. osvojili pole position, drugo mjesto u utrci i najbrži krug.

Prošle sezone ostvarili su najbolji plasman u osmogodišnjoj povijesti i završili peti, a ove godine su u velikoj borbi za četvrto mjesto s posrnulim Williamsom (treći 2014. i 2015.).

Hulkenberg hvali momčad za kontinuirano dobre nastupe tijekom godina i smatra da je to zbog toga jer nikad nisu imali veliku financijsku podršku velikog proizvođača pa znaju kako rasporediti ograničen budžet.

“Nisu ih razmazili jer nisu imali proizvođača koji ulaže puno novca s kojim se možete razvijati,” rekao je o svojoj momčadi Hulkenberg za Motorsport.

“Poput Saubera, BMW je došao [uoči 2006.] i otišao [na kraju 2009.].

“Force Indija nije imala takav scenarij kad odjednom imate puno novca, a zatim ga više nemate.”

“Naučili su kako funkcionirati s manjim budžetom i kako biti učinkovit s njim.”

“Kod Saubera po infrastrukturi koju imaju možete vidjeti da je tu prije bio veliki proizvođač,” rekao je Hulkenberg.

“Mislim da je Force india u posljednjih nekoliko godina zaposlila vrlo kvalitetne ljude koji rade zajedno u tvornici. Pametni su i dobri u odabiru onoga na što će potrošiti. Jer nemamo hrpu novca.”

“Zato moramo pažljivo birati kojim putem ćemo ići i na što ćemo se zaista usredotočiti.”

“A zatim je važno da donesemo odluke koje donose rezultate i mislim da je to jedna od ključnih točaka u kojima je ova momčad dobra.”

Hulkenberg je vozio i za Sauber (2013.) i Force Indiju (2011. na treninzima petkom, 2012., 2014., 2015. i 2016.), a u četiri sezone u Force Indiji nije osvojio nijedno pobjedničko postolje za razliku od Pereza koji ih ima četiri (Bahrain 2014., Rusija 2015., Monako i Baku 2016.).

Najbolji rezultati su mu četvrta mjesta u Belgiji 2012. i 2016., a za Sauber je također bio najbolje četvrti, 2013. u Koreji.

REZULTATI: Sergio Perez 2016.

REZULTATI: Nico Hulkenberg 2016.

REZULTATI: Force India Mercedes 2016.

REZULTATI: Sezona 2016.

REZULTATI: Poredak vozača

REZULTATI: Poredak momčadi

Status korištenja pogonskih jedinica

momcadi_force_india-2016

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Turske otkazana, dvije utrke u Austriji

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je da će VN Turske, koja je trebala zamijeniti VN Kanade, biti…