Glavni izvršni direktor Forda Jim Farley kaže da je glavni razlog zbog kojega Ford ulazi u Formulu 1 kao Red Bullov partner ‘transfer tehnologije’ u korist obiju strana što ga podsjeća na 70-te godine prošloga stoljeća kada je Fordov V8 motor bio najuspješniji i najpopularniji odabir u Formuli 1.

Ford se vraća u Formulu 1 kao Red Bullov partner u dizajnu i proizvodnji nove generacije pogonske jedinice od 2026. budući da će Red Bull od te sezone prvi puta imati neovisnost po tom pitanju.

Red Bull Powertrains nova je Red Bullova tvrtka koja će se baviti pogonskim jedinicama nove generacije i njihovoj F1 momčadi omogućiti da ne ovise o dobavljaču motora kao u svim dosadašnjim sezonama od njihova ulaska u F1 2005.

U tome će im pomoći automobilistički gigant Ford čiji su se motori u Formuli 1 posljednji puta koristili 2013. pod imenom Cosworth CA2012 u bolidu Marussije (V8), a posljednji puta je neki bolid koristio motor s Fordovim imenom 2004. kada su Jordanovi bolidi koristili Ford Cosworth RS2 V10 motor.

Fordovi motori treći su po broju pobjeda u povijesti Formule 1 (176), a ispred njih su samo Mercedes (213) i Ferrari (244). Prvu pobjedu ostvarili su 1967. (Clark, Lotus 49, VN Nizozemske), a posljednju 2003. (Fisichella, Jordan EJ13, VN Brazila).

“Vraćamo se u F1 na način na koji nismo u prošlosti”, rekao je Farley na predstavljanju Fordove motorsport sezone 2024.

“Ispostavilo se da je najbolja aerodinamika na svijetu u Formuli 1, najbolja telemetrija, najbolja digitalna dijagnostika. I, zapravo, trebamo sve te stvari za električne i digitalne automobile. Dakle, zapravo se vraćamo u 70-e što se tiče čistoga prijenosa tehnologije.”

“Ovo nije kao posjedovanje vlastite momčadi, idemo tamo doslovno prenijeti tehnologiju. Možemo ponuditi tehnologiju baterija za njih, jer u 2026 Formula 1 prelazi na otprilike 50% električne energije i trebaju im baterije visokoga pražnjenja, a mi to radimo u NHRA seriji [utrke dragstera], na primjer.”

“S druge strane, možemo dobiti telemetriju, digitalnu dijagnostiku, kao i aerodinamiku koji možemo staviti u našu proizvodnju za električne automobile, da možemo koristiti manje baterije.”

“Oni su najbolji na svijetu u mnogim od ovih tehnologija i očajnički ih trebamo dok se posao s automobilima mijenja. Tako da je ovo doslovno kao da se vraćamo tamo gdje smo bili prije svih tih godina [u 70-te], što se tiče prijenosa tehnologija.”

Ford zadovoljan Red Bullovom novom tvornicom

2022-December-Red-Bull-Powertrains-tool-kit-Photo-Red-Bull-Edited-by-MAXF1net
Red Bull marljivo radi na novoj tvornici u kojoj će proizvoditi nove pogonske jedinice za 2026. (Photo: Red Bull)

Farley je sretan što za partnera imaju trenutno najbolju momčad u Formuli 1 koja dominira trenutnom erom pravila sa svojim dizajnom šasije i aerodinamike.

“Imamo najbolju jebenu momčad, tako je jednostavno,” dodao je.

“Mislim, imamo najbolje vozače, imamo najbolju tehničku podršku, imamo najbolje od Forda širom svijeta da ih podržavamo.”

“Ali tim za pogonski sklop koji grade u Milton Keynesu apsolutno je vrhunski. Idemo prvoklasno do samoga vrha postolja.”

“Imao sam priliku provesti dosta vremena u Milton Keynesu i s Adrianom Neweyem i mislim da smo na dobrom putu.”

“Iako 2026. zvuči kao daleka budućnost, imamo puno posla na pogonskom sklopu. Ali stvarno sam zadovoljan napretkom. Volio bih da vam mogu reći više, ali rekao bih da smo na dobrom putu.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Wolff ne vjeruje da itko može uhvatiti Verstappena

Mercedesov F1 šef Toto Wolff smatra da ove godine nitko ne može uhvatiti Maxa Verstappena …