Vodstvo Formule 1 napokon je uvjereno da bi nova generacija bolida veliki dio aerodinamičkoga potiska trebala dobivati iz podnice i difuzora kako bi iza sebe ostavljali što je moguće manje turbulencija i omogućili bolje utrkivanje.

FIA, F1 momčadi i vodstvo Formule 1 blizu su sastavljanja novih tehničkih i sportskih pravila koja bi trebala poboljšati utrkivanje i spektakl, ali i omogućiti momčadima s manjim budžetima da budu konkurentniji.

Jedan od ciljeva je omogućili vozačima da lakše prate bolide ispred sebe za što je ključan povratak na tzv. ground effect aerodinamiku koja se oslanja na stvaranje downforcea iz podnice, a ne toliko od prednjih i stražnjih krila.

Takav downforce manje je osjetljiv na turbulencije, a takvi bolidi ujedno ostavljaju manje turbulentan zrak iza sebe što bi trebalo omogućiti blisko utrkivanje i više pretjecanja.

F1 2021 render Photo FIA

Današnji difuzori počinju 17.5 cm ispred linije koja spaja središta stražnjih kotača, što je povećanje u odnosu na godine prije 2017. kada je difuzor počinjao točno na liniji koja spaja središta stražnjih kotača.

Podnica ispred te točke mora biti ravna, upravo kako bi se smanjio potencijal stvaranja downforcea, ali nova pravila žele povećati downforce koji se stvara podnicom i difuzorom pa će veliki kanali počinjati već na početku bočnih stranica i hraniti veliki difuzor koji će stvarati veći dio downforcea.

Takav koncept podnice pomiče centar aerodinamičkog pritiska prema naprijed pa je potrebno manje prednjeg downforcea nego danas kako bi se postigla ispravna aerodinamička ravnoteža.

Bolidi iz te ere zbog toga su često imali vrlo mala prednja krila ili ih uopće nisu imali, a FIA je 1983. zabranila takve kanale ispod bolida i uvela obaveznu ravnu podnicu ispred stražnjih kotača.

“Želimo omogućiti da se bolidi lakše prate kako bismo imali uzbudljivije borbe,” rekao je Nikolas Tombazis, šef tehničkih pitanja FIA-e.

“Novi bolidi bit će jednostavniji od trenutnih bolida jer će puno malih komponenata biti uklonjeno, posebno ispred bočnih stranica, a prednja krila bit će jednostavnija.”

“Difuzor će se protezati ispod cijeloga bolida, u stilu Venturijevih kanala. Tuneli će se protezati ispod cijelih bočnih stranica.”

Trenutna generacija F1 bolida gubi oko 45% svojega downforcea kad se nalazi oko dvije duljine bolida iza drugoga bolida (oko deset metara), a posljednje simulacije za F1 bolide za 2021. predviđaju gubitak oko 5 – 10 % na istoj udaljenosti.

F1 2021 render rear Photo FIA FOM

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen na pole positionu za VN Brazila, Vettel u prvom startnom redu

Max Verstappen osvojio je drugi pole position ove sezone pobijedivši Sebastiana Vettela u …